maanantai 26. huhtikuuta 2010

Jumala voi!

Tänä aamuna kuuntelin Matti Vuolanteen ylistystä Vapahtajalleen. Ristin työn kautta ja ylösnousemuksensa voimassa, Jeesus on valmistanut meille iankaikkisen elämän, niin, että kuolema on meillekin voitto. Matin vaimo profetoi kuolinvuoteellaan ja neuvoi miestään asiassa, josta koitui suuret siunaukset. Matti Vuolanne todisti voimallisesti, kuinka Jumala pitää huolta ja johdattaa pienissä ja suurissa asioissa.

Samaa voimallista kehotusta luottamaan Jumalan turvahoitoon löysin Martti Lutherilta, kun aamulla avasin hänen Tienviittansa. Kirjaan tähän löytöni, toukokuun 9. päivältä: ”Luottakaa aina Jumalaan, tuokaa hänen eteensä kaikki mikä sydäntänne painaa! Jumala on turvamme.” Ps. 62:9.
”Jos teiltä puuttuu jotakin, tässä on hyvä neuvo: tuokaa hänen eteensä kaikki mikä sydäntänne painaa, valittakaa vapaasti, älkää salatko mitään, olipa asianne mikä tahansa. Heittäkää kaikki hänen eteensä, niin kuin purkaisitte sydäntänne hyvälle ystävälle. Hän kuuntelee mielellään ja hän haluaa auttaa ja neuvoa. Älkää arkailko häntä älkääkä ajatelko, että asia olisi hänelle liian suuri tai valitusta liikaa. Kaikki vain ulos, vaikka säkkikaupalla pelkkiä pyyntöjä, kaikki ulos! Hän on suurempi kuin heikkoutemme ja voi ja haluaa tehdä enemmän kuin häneltä pyydämme. Älä vain vähättele häntä; hän ei ole ihminen, jolle kerjääminen ja pyytäminen voisi olla liikaa. Mitä enemmän pyydät, sitä mieluummin hän sinua kuulee. Kaada vain kaikki hänen eteensä kerralla äläkä pisaroittain, sillä hänkään ei halua antaa sinulle pisaroittain, vaan vuodattaa yllesi valtavan virran.” Näin siis Martti Luther kehottaa meitä anomaan, niin me saamme enemmän kuin ymmärrämme!

Meillä on lupa pyytää Jumalalta suuria. Olen nähnyt, että Hän vaikuttaa tahtomisen ja tekemisen, niin, että ihmettelemme. Ihmeellisin rukousvastaus minulle oli se, että varkaat toivat veneemme laituriin takaisin kolmen viikon päästä, kun sitä pyysimme päivärukoushetkessä. Kiitosrukouksessa pyysin, että Jumala johdattaisi yhden puhuttelemistaan pojista papiksi Vaasaan, että hän voisi saarnastuolissa tunnustaa varkautensa ja saaneensa armon ja rauhan Jeesukselta sitten, kun hän palautti veneen sen oikealle paikalle. Kiitos Jumalalle tästä yllättävästä rukousvastauksesta!

Tänä aamuna, 26.4.2010, rakkaudella Mummi

7 kommenttia:

kaisa jouppi kirjoitti...

Kiitos rohkaisevasta aamunensimmäisestä.
Minua hymyilytti omat rukoukseni, jotka ovat olleet aikamoista pikkupussukoiden kantoa Jumalan eteen, ettei vain liikoja pyytäisi ja häiritsisi.
Kiitosaiheet olen lisännyt loppuun, että Herra huomaisi, kuinka KIITOLLINEN olen kaikesta saadusta.
Riemastuin niin, että aionkin aloittaa rukoukseni kiitoksella,ja lopuksi aina kaataa rekkakuormallisen pyyntöjä Jeesuksen eteen :)
Minulle tuli kirjoituksestasi ja Lutherin opetuksesta TÄMÄ JÄRJESTYS mieleen.
KYLLÄ HERRA ON IHMEELLINEN!
Sinä se sielä Suvilahdessa kans ihana olet!
Herra puhuu kyllä sun kauttas tänne Letkutielle.
Heti aamusta :)ja varmaan ylt`ympäri muuannekkin

mummi kirjoitti...

Kaisa, rakas ystävä. Asun Korkeamäellä, en Suvilahdessa. Minusta oli myös rohkaisevaa, että Mertti lutherkin kehottaa rukoilemaan roppakaupalla. Minä olen aina ollut pyynnöissäni yltiöpäinen. Jumala on rikas antaja! Siitä saamme kiittää joka päivä. Kiitos, kun jaksat lukea tekstejäni. Aamulla on pakko lähteä kirjoittamaan, kun tekstiä alkaa tulla. On Kiitosmieli! Mummi

kaisa jouppi kirjoitti...

No se on MELKEIN SAMA.
Olin Suvilahden postissa aikoinani ja siihen kuului tämä Korkiamäkiki.
Vanhana Asevelikyläläisenä tiedän kyllä fiilikset, kun sekotettiin paikat, mihinkä kukin kuului:)
OKEI! KORKEAMÄEN posti siirtyi SUVILAHTEEN aikoinaan :(

Hyvää yötä, Jeesus myötä.
JK. Tänään tuli RUNOUSPIIRI-listakin! :)

Kirsti kirjoitti...

Rakas mummi, mekin kuuntelemme mieheni kanssa Matti Vuolannetta.
Hän ylistää Vapahtajaa voimallisesti,hän on Pyhän Hengen täyteydessä,sen ihan kuulee ja alkaa itsekin mennä mukaan siihen ylistyksen pauhuun.
Niin Jumalalle saa tuoda kaiken mikä painaa,ihan kaiken, hyvän ja pahan ja pyynnöt,kuin hyvälle ystävälle.Valtavan huojentavaa,ehkä itseni ymmärrättömyyden puutetta etten ole tiennyt,tai uskaltanut omistaa kaikkia lupauksia.
Meillä on suuri Jumala ja Hän voi kaiken.
Teidän veneasianne oli Jumalalan ihmeellinen rukousvastaus,jos ette olisi rukoilleet ei venettä olisi tuotu takaisin.
Luotetaan Jumalan turvahoitoon, mummi, ihana ihminen,ihana ystävä!
Herra henkesi kanssa!

mummi kirjoitti...

Kaisa, rakas ystävä! Minulle Korkeaäki on kotipaikka, Suvilahti on lähellä, mutta se on naapuri. eikö me olla nuukia. Joo, mennään taas runoilemaan. Ilo nähdä Sinutkin! Mummi

mummi kirjoitti...

Kirsti, rakas ystävä! Kiitos, että uskallat omistaa Jumalan lupaukset. Meillä on myös lupa pyytää, koska Herra sanoo, että meillä ei ole sentähden, että emme ano. Kiitetään siitä, että Jumala on rikas antaja! Mummi

mummi kirjoitti...

Rakas Kirsti! Ihanaa, että uskallat omistaa kaikki Jumalan lupaukset itsellesi! Herra on rikas antaja. Iloitaan, että Pyhä Jumala haluaa elää kanssamme Jeesuksen tähden ja johdattaa kaikessa Pyhän henkensä kanssa. Kiitetään! Mummi