lauantai 24. huhtikuuta 2010

Minä ja huoleni

Herään kello viisi, ja kohtaan kevään ulko-ovella! Kirkas sininen taivas, kevään raikas tuoksu ja tintin laulu pihapuussa, herättävät mummin runosuonen ja istun muistelemaan eilistä päivää. Kirjaan ajatukseni Sinulle Lähimmäiseni:

Se oli kirkas päivä, kun orvokit pihalle tuotiin ja ensimmäiset mehut ulkona juotiin. ”Ei ne kestä, ei ne kestä, tuntui tintti laulavan ja kovasti intti, että liian aikaista on!” Heti huomasin, että pelkoni pistin tintin suuhun, kun en sillä hetkellä pystynyt muuhun. Mehu maistui suussa, ja tintti intti puussa, että liian aikaista on! Ei auttanut muu kuin huokaista Herran puoleen, ettei mummin ilo vaihtuisi huoleen: ”Ota huoleni, Herra, ja tintille rauha anna kevätvirsiään viritellä. Ja orvokkini kevään yli kanna, että koko kesäksi väri-iloa riittää ja mummi saa sydämestään kiittää, Sinun hoitoas, Herrani!

Sinä naurat, Ystäväni, tätä huolirunoani, mutta mieleni teki kirjata se Sinulle. Tiedän, että Herra hyväksyy meidät kaikki niin lapsellisina, kuin me olemme, kun Jeesus on saanut pestä syntimme pois. Synti erottaa meidät Jumalasta. Meidän on nöyrryttävä, nähtävä virheemme, ja pyydettävä anteeksi. Jeesus, Vapahtajamme, päästää meidät pahasta ja johdattaa meidät Isän syliin lepäämään. Niin yksinkertainen on armo Jeesukselta, niin helppo on saada sydämen rauha. Vai onko nöyrtyminen vaikeaa ihmiselle? Kaikki huolemmekin saamme jättää kiitoksen kanssa Jumalan tietoon. Hän vapauttaa meidät elämään tässä ja nyt ilman huolia. Kiitetään:

Rakas Taivaalinen Isä. Kiitos siitä, että Sinä rakastat jokaista luotuasi äärettömällä rakkaudellasi! Kiitos, että Jeesus on valmis armahtamaan jokaisen, joka Hänen luokseen tulee ja pyytää armahdusta. Kiitos, että Pyhä Henki on tullut avuksemme, että ymmärrämme Sanan salaisuudet, opimme tuntemaan Vapahtajamme ja tulemme tuntemaan Sinun tahtosi meihin nähden, Pyhä Jumala! Kiitos siitä, että pieni lapsikin voi Sinut löytää, niin yksinkertainen ja ylenpalttinen on Sinun eheyttävä armosi. Kiitos, Armollinen Jumala, Kiitos, rakas Taivaallinen Isämme!

Tänä aamuna, 24.4.2010, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ompa hauska runo,tykkäsin siittä:)
Janin ollessa Raamattukoulussa hänelle opetettiin siä laulu,jonka hän on sitten opettanut minullekkin:"Kaikki huoleni Herralle heitän,Kaikki huoleni Herralle heitän,Kaikki huoleni Herralle heitän Hän minusta huolehtiin/tai hän minua rakastaa.(En muista kummanlailla se nyt menikään,mutta molemmat ovat onneksi totta.

Helposti ite on sellanen joka alan huolehtimaan asioista,enkä osaa niitä heittää Herralle.Mutta Hän ne paljon paremmin kantaa kuin me pienet ihmiset.Kiitos tästä rakas mummi!<3Janiltakin terveisiä.

mummi kirjoitti...

Kata, rakas nuori ystäväni ja miehesi Jani. Olette rukouksissani. Odotan kanssanne suuria Herralta. Meillä on siihen oikeus ja lupa! Kaikki asiat saa heittää Jumalalle, niin saamme itse elää rauhasa tässä ja nyt. Kiva, että pidit runostani! se tuli äkkiä tuohon blokiin, sitä ei ole työstetty. Olkaa turvassa! Mummi