tiistai 13. huhtikuuta 2010

Yhteys seurakunnassa

Eräs ystävä kysyi minulta kerran, mistä se johtuu, että kirkko on hajalla ja seurakunnissa riidellään, vaikka meillä on rakkauden evankeliumi pontimena ja Jeesus Kristus seurakunnan päänä? Siinäpä meillä onkin kysymys, johon on vaikea vastata. Tekee mieli koota ajatuksia siitä, mihin Jumala on pyrkinyt perustaessaan seurakuntansa maan päälle.

Jumala haluaa, että Hänen luomansa ihminen eläisi Hänen yhteydessään. Sen tähden Hän lähetti rakkaan Poikansa maailmaan pelastamaan kaikki syntiin langenneet ihmiset takaisin yhteyteensä. Jeesus voitti synnin ja kuoleman Golgatan ristillä ja nousi kuolleista kolmantena päivänä. Jeesus näyttäytyi seuraajilleen ylösnousemusruumiissaan niin monta kertaa, ettei kenenkään pitäisi epäröidä ylösnousemuksen tapahtuneen. Sitten Jeesus nousi ylös Taivaaseen, istuu Isän oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. Yhteys Jumalan ja maailmassa elävän Jeesuksen seuraajan välillä, tapahtuu Pyhän Hengen kautta. Jeesus antaa Pyhän Hengen jokaisen seuraajansa sydämeen. Pyhä Henki kirkastaa meille Kristusta ja avaa Jumalan Sanan niin, että saamme siitä jokapäiväisen ravinnon.

Jumala vaikuttaa Pyhän Hengen kautta seurakunnassa. Kaste, ja ehtoollinen ovat Jumalan asettamia armonvälineitä, samoin rippi, jossa katuva saa synninpäästön. Seurakunnassa ollaan sisaria ja veljiä Kristuksessa Jeesuksessa. Yksi ohje meille seurakuntalaisille löytyy Room. 15:7: ”Hoivatkaa sen tähden toinen toistanne, niin kuin Kristuskin on teidät hoivaansa ottanut Jumalan kunniaksi.” Jumalan tahto on, että seurakunnassa vallitsee yksimielisyys ja rauha. Pyhä Henki yhdistää väen jumalanpalveluksessa niin, että jokainen tuntee olevansa kotona ja rakentuu Sanan ja sakramenttien kautta seurakunnassa.

Mistä johtuu sitten riidat ja eripura? Kaikki eivät tule kokoontumisiin rukouksen hengessä. Joku alkaa arvostella sananjulistajaa tai vikoilla vieressään istuvaa lähimmäistä. Siitä alkaa riitahenki, joka ei kuulu Jumalan suunnitelmiin. Me kaikki ihmiset olemme pois poikenneita, kukaan meistä ei ole parempi toista. Jeesus on meidän kaikkien Vapahtaja ja pelastaja, sen vuoksi siedetään toisiamme ja rukoillaan, että Jeesus saisi asua meissä. Silloin koemme Pyhän Hengen yhteyden.

Tänä aamuna, 13.4.2010, rakkaudella Mummi

4 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Rakas mummi,sisareni Herrassa!
Niin rukoillaan,että Jeesus saisi asua meissä,
ja siunataan lähimmäistä,sitä vaikeaakin,koska Jeesus on kuollut kaikkien puolesta.
Ja kaikki olemme pois poikenneet.
Ihana kirjoitus,ajatuksesi,mihin Jumala on pyrkinyt perustaessaan seurakuntansa maan päälle.
Olen niin siunattu näistä sinun kokoomistasi ajatuksista.
Tämä on hyvä kohta
Joh.13:34-35
Herra olkoon kanssasi!

mummi kirjoitti...

Kirsti rakas, olen saanut oikein herätyksen siitä, että me uskovat olemme toisillemme kuuntelijoita ja auttajia, niinkuin Hetta meidän haluaisi olevan. Nyt ollaan monesti yksin ja tuskissaan, eikä uskalleta pyytää tukea ja apua. Kiitetään yhteydestä Kristuksessa. Herra kanssanne! Mummi

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin rukoilen puolestasi.
Silmävaivat ovat tosi ikäviä.
Minullakin on silmät kipeät joka vuosi.Allergiaa ja/tai tulehtuneet.
Käytän joka päivä Artelac-silmätippoja.Olet minulle tärkeä.
Olet ihana.Olen itsekkin surrut sitä,että miksi uskovat tappelevat keskenänsä.Jeesus voi auttaa meitä kaikkia.

♥♥♥

mummi kirjoitti...

Kata, rakas ystävä!Kiitos esirukouksistasi! Nyt ovat silmäni saaneet lääkettä ja ovat kunnossa. Kuinka siitepöly vaikuttaa? Käykö Sinun lääkkeesi? Se on ainut avaamaton pullo, jota en ole vielä kokeillut. Katsotaan. Herra hoitakoon Jania ja Sinua! Mummi