tiistai 6. huhtikuuta 2010

Kristus nousi kuolleista

Lähimmäiseni, pääsiäinen, meidän kristittyjen suuri juhla, näytti meille Jeesuksen päivät kiirastorstaista pääsiäisaamun ylösnousemukseen. Saimme katsella Hänen taisteluaan, pettymystään, ihmisen heikkouttaan ja Jumalan voittovoimaansa, tietäen, että Hän rakasti Sinua ja minua Jumalan rakkaudella ja tietäen, että meidän syntiemme tähden Hän sen teki. Hän poisti syntimme ristinkuolemallaan ja vanhurskautti meidät ylösnousemisellaan. Jeesus voitti meille tulevaisuuden ja toivon! Tartutaan kiinni tähän lupaukseen, rakas ystävä!

Tänään meidän on hyvä lukea Jumalan Sanasta I Kor. 15. luku. Siinä Paavali palauttaa mieleemme koko evankeliumin. Hän selittää kaiken selkeästi Kristuksen ylösnousemuksen, kuolleiden ylösnousemuksen ja ylösnousemusruumiin. Uudessa käännöksessä on tällaiset jaottelut. Lue, rakas Lähimmäiseni koko luku. Se antaa meille varmaa tietoa ja uskonvarmuutta, jos joku kysyy meiltä, mistä tiedämme, että Jeesus elää.

”Kristus kuoli meidän syntiemme vuoksi, niin kuin oli kirjoitettu, hänet haudattiin, hänet herätettiin kuolleista kolmantena päivänä, niin kuin on kirjoitettu, ja hän ilmestyi Keefakselle ja sitten niille kahdelletoista. Sen jälkeen hän ilmestyi samalla kertaa yli viidellesadalle veljelle, joista useimmat ovat yhä elossa, vaikka jotkut ovat jo nukkuneet pois. Tämän jälkeen hän ilmestyi Jaakobille ja sitten kaikille apostoleille. Viimeksi kaikista hän ilmestyi minullekin, joka olen kuin keskosena syntynyt. Olenhan apostoleista vähäisin enkä edes ansaitse apostolin nimeä, koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa.” Näin itsensä huonoksi tunteva Paavali kertoo, mutta luvun lopussa vahvistaa meitä kaikkia Jeesuksen seuraajia, että Jeesus Kristus on meidän voimamme: ”Mutta kiitos Jumalalle, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta. Olkaa siis vahvoja ja järkähtämättömiä, rakkaat veljeni, ja tehkää aina innokkaasti Heran työtä. Tietäkää, ettei Herra anna teidän työnne mennä hukkaan.”

Pääsiäisjuhlan jälkeisenä aamuna, 6.4.2010, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Rakas mummi,ihana kirjoitus
pääsiäinen on suurin kristikunnan juhla.Hän poisti syntimme ristinkuolemallaan ja vanhurskautti ylösnousemisellaan.Jeesus voitti meille kaiken.
1Kor. 15.luku käsittelee koko evankeliumin.
En muistanut etsiä,enkä pyytää miestä antamaan uutta käännöstä,niitä olisi hyvä tutkia rinnakkain.
Mutta me muutumme v.pasuunan soidessa.
Kiitos Jumalalle!
Tämä on ihana blogi,täällä on aina sanan leipää,hengellistä ruokaa!
Kiitos Jeesus mummi ystävästä!

mummi kirjoitti...

Rakas Kirsti, kiitos, että kommentoit tekstejäni! Kiitetään Jumalaa siitä, että saan kirjoittaa vielä tänne, vaikka olen jo yli-ikäinen. Herra on sanonut, että Hän antaa niin kauan sanoja, kuin pysymme Hänessä. Olen iloinen siitä, että olet ystäväni! Mummi