perjantai 14. toukokuuta 2010

Luonnollisesta hengelliseksi

Lähimmäiseni, tänä aamuna heräsin kesään! Kesän täyteläinen tuoksu tuli vastan ulko-ovella. Raskaat ukkospilvet roikkuivat lähellä ja hetken perästä ukkonen jyrähti voimakkaasti, niin kuin viime kesänäkin. Piti ottaa töpseli pois seinästä, ettei salama riko tätä ihmepeliä. Nyt aamupäivällä haluan palata vielä eiliseen teemaan luonnollinen ja hengellinen ihminen.

Vaasan Missioissa on jaettu uskoon tulleille pientä vihkosta, uskon perusasioista. Muistelen, että siellä oli sydämenkuva, jonka sisällä oli tuoli. Luonnollisen ihmisen tuolin päällä oli iso M. Ihminen elää itselleen. Kaikki elämässä kohdistui häneen itseensä ja hänen hyvinvointiinsa. Minä, minä, minä! Toisessa kuvassa tuolin päällä oli risti. Se kuvasi uutta tilannetta, jolloin Jeesukselle on annettu elämän hallintavalta. Nuo kuvat havainnollistivat aika hyvin uskoontulon muutoksen. Jeesus on Herra hengellisen ihmisen elämässä!

Monet tiedämme, minkälaista luonnollisen ihmisen elämä on silloin, kun kaikki on mennyt pieleen. Minä ainakin elin kaaoksessa, josta en olisi selvinnyt ilman Jeesusta. Hän tuli avukseni oikeaan aikaan. Hän lähetti todistajansa minua varten sille linja-automatkalle, joka muutti elämäni. Kun Jeesus tulee, Hän puhuu rakkauden äänellä. Hän on Vapahtaja, Hän rakastaa tätä Jumalan luomaa lasta ja Hänen suurin tehtävänsä on armahtaa. Hän antaa Pyhän Hengen armahtamaansa ihmiseen ja Hän vie hänet Isän syliin lepäämään, kaikesta niistä yrittämisestä ja epäonnistumisesta, jossa hän on rämpinyt kenties vuosikausia. Sitten Pyhä Henki johdattaa Jeesuksen askelissa eteenpäin. Hän puhuu Jeesuksen äänellä ja ohjaa Raamatun äärelle. Jumala ei jätä lastansa heitteille. Hän ohjaa kädestä pitäen, kun kuuntelemme Pyhän Hengen ääntä. Kaikki Jumalan lapset kokoontuvat seurakuntaan, johon Pyhä Henki heidät johdattaa. Siellä uskovat yhdessä kokevat Pyhän Hengen yhteyttä ja rakentuvat Sanan kautta ja saavat syntinsä anteeksi ehtoollisyhteydessä. Avautuu uskovien yhteys! Jeesus tuo lähimmäisen ja toiset ihmiset seuraajiensa elämän tärkeiksi asioiksi.

Rukoillaan, että Jeesus saa hallita elämäämme ja saamme elää, hengellisen ihmisen, Jeesuksen seuraajan, rikasta elämää, jossa Jumalan rakkaus vaikuttaa!

Tänä aamupäivänä, 14.5.2010, rakkaudella Mummi

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos rakas mummi tästä taas.Oletkin ehtinyt tekemään tänne monta hyvääpostausta.Tämä on tärkeä blogi.Olet minulle ilo.Kiitos,että voin laittaa sinulle myöskin välillä s.postia.Jeesuksen suojelusta ja kaunista uutta alkavaa viikkoa.
Tässä osoite uuten blogiin,jonka aloitin.Kirjoitan sinne ajatuksistani ja uskonasioista.

http://katalaululintu.blogspot.com/

Anonyymi kirjoitti...

http://katalaululintu.blogspot.com/

Jani kirjoitti...

Moikka mummi.Päätin minäkin käydä pitkästä aikaa täällä sinun luonasi.Olet mukava ihminen.Kiva kun muistat meitä rukouksissa. Olemme molemmat Katariinan kanssa nytten kipeinä.T,Jani ystäväsi:)


http://blue-jani.blogspot.com/

mummi kirjoitti...

Rakkaat nuoret ystäväni! Muistan teitä ja yhteistä asiaamme Isän edessä.Jätän myös teidän sairautenne Hänen käteensä, joka voi koskettaa ja parantaa. Voimia teille ja luottamusta Isään kaikessa. Hän voi! Mummi