maanantai 10. toukokuuta 2010

yhteinen rukous

Tiedätkö, Lähimmäiseni, että maaliskuun ensimmäinen perjantai on maailman rukouspäivä. Se on yksi kaikkia kristittyjä kokoava tapahtuma. Vaasassakin olemme kokoontuneet vuosia yhteiseen rukoukseen. Naiset eri seurakunnista kokoontuvat yhdessä rukoilemaan ja järjestävät rukouspäivän juhlan, jossa nostetaan esiin eri kehitysmaiden tarpeet ja elinolosuhteet. Yhteisessä rukouksessa viedään tarpeet Isälle ja kerätään uhrilahja senvuotisen kohdemaan tarpeisiin. Kohdemaan naiset itse kertovat elämästään ja heidän elämäänsä esitellään juhlassa monin tavoin. Ohjelma tuossa illassa on sama kaikkialla maailmassa. Suomessa kokoava yhteisö on NNKY.

On suurta saada olla mukana tällaisessa yhteisessä hankkeessa. Kaikissa maissa, samalla kellonlyömällä, kaikki kristityt rukoilevat Isää yhteisen asian puolesta. Kiitoskirjeissä autettavat kertovat avusta, jolla Jumala on siunannut heidän elämäänsä. Yhdessä voimme liikuttaa Jumalan kättä, yhdessä voimme ojentaa auttavan kätemme kärsiville. Löysin Maailman rukouspäivän esitteen vuosien takaa, 6.3.1987, jossa on Raijan piirros tummasta lapsesta ja lainaus: ”Me kaukana ja lähellä, olemme Herran perhettä, on taivas kotimaamme.” Esitteen takasivulla on Fransiskus Assisilaisen rukous, liitän sen tähän:

”Vapahtajani, tee minusta rauhasi välikappale: niin, että sinne, missä on vihaa, toisin rakkauden, missä loukkausta, toisin anteeksiannon, missä epäsopua, loisin yksimielisyyden, missä erehdystä, osoittaisin totuuden, missä epäilystä, auttaisin uskoon, missä epätoivoa, nostaisin luottamukseen, missä pimeyttä, loisin Sinun valoasi, missä surua, virittäisin ilon ja lohdutuksen. Niin että, oi Mestari, en yrittäisi niin paljon etsiä lohdutusta kuin lohduttaa muita, hakea ymmärtämystä kuin ymmärtää toisia, pyytää rakkautta kuin rakastaa muita. Sillä antaessaan saa, kadottaessaan löytää, unohtaessaan saa anteeksi ja kuollessaan nousee iankaikkiseen Elämään.”

Tässä meille kaikille rukous, joka virittää toivoon ja rakkauteen. Kun Jumala siunaa, lähimmäinen, ja itse rukoilija tulevat siunatuiksi, ja se tuntuu tässä ja nyt! Aloitetaan nyt yhteinen rukous!

Tänä aamuna, 10.5.2010, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

kaisa jouppi kirjoitti...

Yhteiset rukousaiheet ovat valtava etuoikeus ja ase meille uskoville.
Luin ja kuulin sellaisesta, että otettaisiin koulut Suomessa esirukoukseen.
En vielä ole tutustunut "hankkeeseen" niin, että voisin siitä syvällä rinta-äänellä kirjoittaa, mutta omin jo mielessäni itselleni kaksi koulua Vaasasta, joiden puolesta alan rukoilla :)

mummi kirjoitti...

Hyvä, Kaisa, kyllä jokaiselle Vaasan koululle pitäisi löytyä rukoilijat. Eiköhän ansi syksyyn mennessä ne löydykin. Kohtahan alkaa kesäloma. Rukoillaan kaikille koululaisille virkistävää ja levollista lomaa! Mummi