keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Seurakunta elää

Eilen seurakunnassamme oli viikkomessu, joka oli päätösjuhla arkipäivän rukoushetkelle, johon olemme kokoontuneet joka tiistai yhdessä rukoilemaan kaikkien ajankohtaisten asioiden puolesta. On siunattu asia olla muurinaukossa viemässä Taivaalliselle Isälle tiettäväksi ne asiat, jotka mieltä painavat ja joista sydän iloitsee. Kiitos Hänelle, jolle kiitos kuuluu, Kolmiyhteiselle Jumalalle! Ja säästymme monelta murheelta, kun jätämme huolemme Isän vahvoihin käsiin kiitoksen kanssa.

Nuori pastorimme puhui meille Pyhän Hengen työstä seurakunnassa lähtökohtanaan 1Kor 12:4-11: ”Armolahjoja on monenlaisia, mutta Henki on sama. Myös palvelutehtäviä on monenlaisia, mutta Herra on sama. Jumalan voiman vaikutuksia on monenlaisia, mutta hän, joka meissä kaikissa kaiken vaikuttaa, on sama. Hän antaa Hengen ilmetä itse kussakin erityisellä tavalla, yhteiseksi hyödyksi. Yhden ja saman Hengen voimasta toinen saa kyvyn jakaa viisautta, toinen kyvyn jakaa tietoa, toiselle sama Henki suo uskon voiman, toiselle parantamisen lahjan, joku saa voiman tehdä ihmeitä, joku profetoimisen lahjan, joku kyvyn erottaa eri henget toisistaan, joku kielillä puhumisen lahjan, joku taas kyvyn tulkita tällaista puhetta. Kaiken tämän saa aikaan yksi ja sama Henki, joka jakaa kullekin omat lahjansa niin kuin tahtoo.” Pastorimme sanoi, että kullekin seurakuntalaiselle Pyhä henki jakaa lahjoja, ottakaa ne rohkeasti käyttöön. Hän kehotti kiittämään ja rukoilemaan kesälläkin, niin kuin olemme tehneet koko talviajan.

Pyhä Henki kokoaa seurakunnan ja yhdistää sen jäsenet niin, että siellä vallitsee keskinäinen rakkaus. Jumalan Henki on rauhan ja rakkauden Henki, joka tekee meistä veljiä ja sisaria. Nyt kesäaikanakin rukousyhteys jatkuu. Jos joku tarvitsee toisen tukea, hän voi soittaa ja kutsua luokseen rukousystävän. Seurakunnan jumalanpalvelukset ja monet muut tilaisuudet jatkuvat läpi vuoden. Niissä löytää uusia ystäviä. Yksin ei tarvitse kenenkään jäädä.

Rukoillaan kaikkien vanhojen ja sairaiden ystävien puolesta, että jaksaisimme kuuman kesän ajan. Tukoon itse Jeesus Kristus meitä kaikkia virvoittamaan ja antakoon voiman jokaiseen päivään!

Tänä aamuna, 26.5.2010, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, kun olet Airi, aikaisin noussut... Sieluni silmissä koin istuneeni tuossa tilaisuudessa, olinhan siellä minäkin muutamia kertoja aikoinaan. Voi kun olisin muistanut jättää nämä rukousaiheeni myös sinne teille. Mutta kiitos, kun saamme muutenkin, tosiaankin näin kesälläkin, muistaa toisiamme. Ihana raikas aamu! Siunausterveisin Anna-Liisa

mummi kirjoitti...

anna-Liisa rakas! Kiitos kommentistasi. Rukoilen Sinun ja perheesi puolesta. On suuri siunaus, että muistamme toisiamme jatkuvasti. Herran hoitoa Sinulle! Toivoo Mummi