perjantai 7. toukokuuta 2010

Palvelutehtävä

Rakas Lähimmäiseni, herään virkeänä puoli neljältä. Kun menen ulko-ovelle, odotan, että luonto nukkuu vielä, mutta kevätlinnut ovat jo aloittaneet konserttinsa ja Luoja on värjännyt taivaan vaaleanvihreäksi. Talojen kattojen yllä lepää jo punertava kajastus merkkinä auringon noususta. On suuri ilo herätä kevätaamuun, on suuri kiitoksenaihe Jumalalle se, että mummi voi silmillään nähdä Luojan tekoja keväässä!

Kun avaan Raamatun, avautuu uudesta käännöksestä otsikko: ”Jeesus ja Sebedeuksen pojat” Mark. 10, jakeet 35-45. ”Jaakob ja Johannes, Sebedeuksen pojat, tulivat Jeesuksen luo ja sanoivat: ”Opettaja, meillä olisi sinulle pyyntö, Suostuthan siihen?” ” Mitä te haluatte minun tekevän?” kysyi Jeesus. He vastasivat: ”Kun kirkkautesi tulee, anna meidän istua vierelläsi, toisen oikealla ja toisen vasemmalla puolella.” Jeesus sanoi heille: ”Te ette tiedä mitä pyydätte. Onko teistä juomaan sitä maljaa, jonka minä juon? Voitteko te ottaa sen kasteen, jolla minut kastetaan?” ”Voimme”, he vastasivat. Silloin Jeesus sanoi heille: ”Sen maljan, jonka minä juon, te vielä juottekin, ja sillä kasteella, jolla minut kastetaan, kastetaan myös teidät. Mutta minä en määrää siitä, kuka istuu oikealla ja kuka vasemmalla puolellani. Ne paikat ovat niille, joille ne ovat tarkoitettu.” Kun muut kymmenen kuulivat tästä, he suuttuivat Jaakobille ja Johannekselle. Mutta Jeesus kutsui heidät luokseen ja sanoi: ”Te tiedätte, että ne, jotka ovat hallitsijan asemassa, ovat kansojen herroja ja maan mahtavat pitävät kansoja valtansa alla. Niin ei saa olla teidän keskuudessanne, joka tahtoo teidän joukossanne tulla suureksi, se olkoon toisten palvelija, ja joka tahtoo tulla teidän joukossanne ensimmäiseksi, se olkoon kaikkien orja. Ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi kaikkien puolesta.”

Tässä on mielenkiintoinen katkelma Jeesuksen ja opetuslasten päivästä. Siinä Jeesus opettaa meillekin, mikä on Hänen seuraamisensa salaisuus. Se on palvelumieli, se on palvelutehtävä! Jeesuksen rakkaus vie meitä palvelemaan ja rakastamaan lähimmäisiä niin kuin itseämme. Siitä tulee se sisäinen rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi. Seurataan Jeesusta!

Tänä aamuna, 7.5.2010, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Rakas mummi! Muutama yö meni huonosti,kun koski niin kovasti, yksi yö taas paremmin,ja siitä saa kiittää.
Joka tahtoo suureksi tulla,
se olkoon toisten palvelija,
ja joka tahtoo tulla ensimmäisesksi,se olkoon toisten orja.
Hyviä kohtia.
Siunausta mummi!

mummi kirjoitti...

Rakas Kirsti, joka ilta rukoilen, että Jeesus ottaisi kipusi ja Sinä saisit nukkua. Kiitos, että jonakin yönä on helpompaa. Jatketaan rukousta, hellittämätön rukous palkitaan, sanoo meidän Herramme! Jeesuskin pesi opetuslasten jalat, mekin voimme auttaa ja hoitaa toisiamme. Ole siunattu, Kirsti! Mummi