lauantai 17. syyskuuta 2011

Lähimmäinen

Rakas Lähimmäiseni, huomenna, sunnuntaina, on lähimmäisen sunnuntai. Evankeliumiteksti on Matt.5: 43-48:

"Te olette kuulleet sanotuksi: `Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihollistatasi`. Mutta minä sanon teille; rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat, että olisitte Isänne lapsia, joka on taivaissa; sillä hän antaa aurinkonsa koittaa niin pahoille kuin hyvillekin, ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin. Sillä jos te rakastatte niitä, jotka teitä rakastavat, mikä palkka teille siitä on tuleva? Eivätkö publikaanitkin tee samoin? Ja jos te osoitatte ystävällisyyttä ainoastaan veljillenne, mitä erinomaista te siinä teette? Eivätkö pakanatkin tee samoin? Olkaa siis te täydelliset, niinkuin teidän taivaallinen isänne täydellinen on."

Olen nähnyt, että kannattaa rukoilla jokaisen puolesta, joka osoittaa nurjaa mieltä, tai sanoo rumasti. Jeesus lupaa, että Jumala vaikuttaa tahtomisen ja tekemisen. Olen monesti nähnyt rukoiltuani, että pian saamme keskustella rauhassa, tai rukoilla yhdessä ja antaa anteeksi toisillemme ja pyytää anteeksi Jumalalta.
Jumala antoi minulle lähimmäisen vuonna 1986. Matteus 22: 36-40 tuli rakkaaksi sinä yönä. "Opettaja, mikä on suurin käsky laissa? Niin Jeesus sanoi hänelle: "Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi." tämä on suurin ja ensimmäinen käsky. Toinen tämän vertainen on: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi," Meillä oli Lähimmäiskoti lähes kymmenen vuotta. Nyt meillä on lähimmäiskoti sydämissämme.

Rakas Jumala, anna meille kaikille sydämen lähimmäiskoti, että meillä olisi aikaa jokaiselle, joka meitä puhuttelee, oli hän tuttu tai tuntematon. Opeta meitä kunnioittamaan ja rakastamaan jokaista ihmistä. Anna meille ilo antaa omastamme. Tätä pyydän Jeesuksen nimessä. Aamen

Tänä aamuna, 17.9.2011, rakkaudella Mummi

4 kommenttia:

Terttumarja kirjoitti...

Olen yrittänyt opetella anteeksiantamisen vaikeaa taitoa, se onkin hyvin vaikea taito.
Mutta en pysty millään kunnioittamaan sellaista ihmistä, joka ei mielestäni kunnioitusta ansaitse. Ei minuakaan kaikkien tarvitse kunnioittaa.
Enkä pysty olemaan täydellinenkään.
Ei kai kukaan pysty?
Paljon ajattelemisen aihetta mummin tekstissä tänään.

mummi kirjoitti...

Rakas Rosina, sitä rukoilen, että Jeesus antaisi meille sellaisen mielen, jota Hän meiltä odottaa. Me olemme ihmisiä, monessa rikomme lähimmäisiämme kohtaan. Senvuoksi tarvitsemme Jeesusta, Vapahtajaamme. Anteeksiantamus tekee meidät vapaiksi. Katkeruus myrkyttää sydämen, sanoo Raamattu. Kiitos rakas, Rosina, kun pohdit tätä, taidan kirjoittaa tästä blogiini tänään. Mummi

sylvi kirjoitti...

Jumala meitä auttakoon tähän.

mummi kirjoitti...

Rakas Sylvi, yhdyn raukoukseesi!! Mummi