sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Anna, Jeesus, meille elävää vettä!

Rakas lähimmäiseni, katselin eilen illalla evankelista Kalevi Lehtisen muistojuhlaa. Uni voitti joskus kesken kaiken. Kun avasin tv:n aamulla, juhla jatkui juuri oikeasta kohdasta. Kiitos, Isä, tästä ajoituksesta! Kahdessa Missiossa ja monissa muissa tilaisuuksissa minäkin olen saanut kuulla Kalevin julistusta. Se on ollut läheistä, rakkaudellista sanomaa Jeesuksesta, hänen "työnantajastaan" ja rakkaasta Vapahtajastaan. Nyt Kalevi on Isän luona. Herra siunatkoon ja lohduttakoon hänen omaisiaan!

Yksi tämän päivän teksteistä on Jaak. 3:2-12. "Kaikkihan me hairahdumme monin tavoin. Täydellinen on se, joka ei hairahdu puheissan; hän kykenee hallitsemaan koko ruumiinsa. Jos panemme suitset hevosen suuhun, me saamme sen tottelemaan itseämme ja voimme ohjata koko hevosta. Entä laivat: vaikka ne ovat isoja ja rajut tuulet heittelevät niitä, pienen pieni peräsin ohjaa laivan minne peränpitäjä haluaa. Samoin kieli on pieni jäsen, mutta se voi kerskua suurilla asioilla. Pieni tuli herättää palamaan suuren metsän! Ja kielikin on tuli; meidän jäsentemme joukossa se on vääryyden maailma. Se saastuttaa koko ruumiin ja sytyttää tuleen elämän pyörän, itse liekehtien helvetin tulta.Kaikki eläimet voi ihminen kesyttää ja onkin kesyttänyt, nelijalkaiset, linnut, matelijat ja meren eläimet, mutta kieltä ei yksikään ihminen pysty kesyttämään. Se on hillitön paha,täynnä tappavaa myrkkyä. Kielellä me ylistämme Herraa ja Isää, ja sillä me myös kiroamme ihmisiä, Jumalan kuvaksi luotuja. Kiitos ja kirous lähtevät samasta suusta. Tämä ei käy, veljeni! Eihän samasta lähteensilmästä pulppua makeaa ja karvasta vettä. Ei viikunapuussa kasva oliiveja eikä viiniköynnöksessä viikunoita, vai mitä veljeni? Samoin ei suolaisesta lähteestä juokse makeaa vettä."

Rakas Jumala, tässä kuulemme totuuden kielemme pahuudesta. Isä, armahda meitä, anna meille se armo, että pysymme Jeesuksen armon alla ja kuulemme Pyhän Hengen ääntä. Silloin haavoitamme vähemmän lähimmäisiämme ja voimme todistaa Sinun rakkaudestasi, Pyhä Jumala, tässä murheen maailmassa. Rakas,Jeesus, anna meidän juoda joka aamu sitä elävää vettä, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään! Aamen.

Tänä aamuna, 11.9.2011, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Kiitos rukouksesta, johon liityn.
Siunattua pyhäpäivää sinulle!

mummi kirjoitti...

Rakas Sylvi, kiitos siunauksen toivotuksista. Isän hyvää hoitoa rukoilen Sinullekin ja perheellesi sinne Ruotsin puolelle. Mummi