torstai 5. joulukuuta 2013

Nimipäivä muistuttaa kasteesta.

Rakas Lähimmäiseni, Jeesus kanssasi tänäänkin. "Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet."  Ps. 91:11 Lähimmäisen käsikynkkä ja omat sauvat ovat kuitenkin tarpeen tässä liukkaudessa.

Eilen oli nimipäiväni. Iloitsin kaikista onnitteluista! Minua muistutettiin päivästä, jolloin nimeni sain, kastepäivästäni. Silloin vanhempani veivät minut Jumalan kasvojen eteen. Pappi piirsi otsaani ja rintaani ristinmerkin. Kastaassa minut liitettiin Jeesuksen kuolemaan ja toivoni on Hänen ylösnousemuksensa.

Kummilapseni Hannelekin onnitteli! Muistin myös hänen kastepäivänsä, lupaukseni rukoilla hänen puolestaan ja muistuttaa hänelle, että Jeesus elää. Kummius on meille vastuutehtävä, Jumalan lahja ja siunaus. Katsotaan, mitä Katekismus sanoo kasteen merkityksestä:

"Kasteessa Jumala liittää meidät Kristuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen. Jumalan Poika on kuollut puolestamme, ja hänen voittonsa kuolemasta antaa meille osallisuuden uuteen elämään. Kaste velvoittaa luottamaan yksin Kristukseen ja elämään hänen esimerkkinsä mukaisesti. Joudumme kuitenkin joka päivä tunnustamaan, että uuden ihmisen rinnalla meissä elää itsekäs vanha ihminen, joka vetää meitä pois Jumalan luota.

 Kerran saatu kaste kantaa läpi koko elämän. Kasteen liitto on varma silloinkin, kun uskomme horjuu. Kun turvaamme kasteen armoon, meidän ei tarvitse omin voimin tehdä parannusta. Pyhä Henki kitkee meistä joka päivä itsekkyyttämme ja herättää meissä uutta uskoa ja rakkautta. Kaste antaa meille rohkeuden elää ja kuolla."

Tänä aamuna, 5.12.2013, rakkaudella Mummi

2 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Myöhästyneet nimipäivä Onnittelut sinulle.
Taivaan isän siunausta♥

mummi kirjoitti...

Kiitos, rakas Sylvi, Sinua myös siunata tahdon! Mummi