sunnuntai 21. helmikuuta 2016

"Rauha teille!"

Rakas Lähimmäiseni, Herra Jeesus siunaa meitä tänään ehtoollisella. Hän sanoo: "Rauha teille!"
Tänä yönä olen rukoillut paljon. Jatkoin rukousta tässä koneen äärellä. Löysin ystäväni Sylvin kommentin ja vastasin Hänelle: "Kiitos, rakas, ystävä! Rauha Sinulle ja perheellesi sinne Ruotsinmaalle!" Mummi.
Kun avasin Lutherin mannan, Luukas 24: 24-36, vei opetuslasten ja ylösnousseen Jeesuksen seuraan ehtoolliselle.  Tekstin lopussa Jeesus sanoo meille: "Rauha teille!" Viimeisenä iltanaan Jeesus asetti ehtoollisen ja ylösnoustuaan hän antoi ehtoollisen opetuslapsilleen tämän tekstin mukaan. Kirjaan tekstin Sinulle:

"Ja muutamat niistä, jotka olivat meidän kanssamme, menivät haudalle ja havaitsivat niin olevan, kuin naiset olivat sanoneet, mutta häntä he eivät nähneet. Niin hän (Jeesus) sanoi heille: "Oi te ymmärtämättömät ja hitaat sydämeltä uskomaan kaikkea sitä, minkä profeetat ovat puhuneet! Eikö Kristuksen pitänyt tätä kärsimän ja sitten menemän kirkkauteensa." Ja hän alkoi Mooseksesta ja kaikista profeetoista ja selitti heille mitä hänestä oli kaikissa kirjoituksissa sanottu. Ja kun he lähestyivät kylää, johon olivat menossa, niin hän oli aikovinaan kulkea edemmäksi. Mutta he vaativat häntä sanoen: "Jää meidän luoksemme, sillä ilta joutuu ja päivä on jo laskemassa". Ja hän meni sisään ja jäi heidän luoksensa. Ja tapahtui, kun hän oli aterialla heidän kanssaan, että hän otti leivän, mursi ja antoi heille. Silloin heidän silmänsä aukenivat ja he tunsivat hänet. Ja hän katosi heidän näkyvistään.

Ja he sanoivat toisillensa:"Eikö meidän sydämemme ollut meissä palava, kun hän puhui meille tiellä ja selitti kirjoitukset?" Ja he nousivat, sillä  palasivat Jerusalemiin ja tapasivat ne kaksitoista kokoontuneina ja ne, jotka olivat heidän kanssansa. Ja nämä sanoivat: "Herra on totisesti noussut ylös ja on ilmestynyt Simonille." Ja itse he kertoivat, mitä oli tapahtunut tiellä, ja kuinka he olivat hänet tunteneet, kun hän mursi leivän. Mutta heidän tätä puhuessaan Jeesus itse seisoi heidän keskellään ja sanoi heille: "Rauha teille!"

Tänä aamuna, 21.2.2016, rakkaudella Mummi.

2 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Kiitos.
Kunpa aina olisimme kuuliaisia ja hiljentyisimme kuuntelemaan mitä Jeesuksella on meille sanottavaa.
Hyvää ja siunattua Helmikuun loppupuolta. Sinulle.

mummi kirjoitti...

Kiitos Sylvi, Herra meitä pitäköön kuulolla ja siunatkoon meitä kaikkia. Mummi