tiistai 9. helmikuuta 2016

Ylistys tuntuu sisällä asti.

Rakas Lähimmäiseni, 30.1.2016 blogissani oli virrenveisuuta. Kirjoitin Teille silloin runoni, jonka Raila Pettokoski sävelsi Runo-matineaan Ryssykkäenkeli-kirjan ilmestyttyä. Metsäntyttö kommentoi ja ehdotti, että etsisin nuotit käsiini. Ylistysryhmän johtajalla ne olivat tallessa. Kiitos Hillevi! Tänään yritän saada nuotit näkyviin, että Metsäntyttö ja kaikki halulliset saavat mummin virren laulaa.

Eipä näytä kovin hyvältä. Toivotaan, että näkyy paremmin, kun kuvaa klikkaa ja vielä yläreunan suurennusta, tai käyttää suurennuslasia. Konstit on monet, ehdottaa mummi.

Virsi 342 nousee mieleeni. Yhdytkö siihen kanssani tänään, jos, jos tuo mummin virsi ei näy. Kirjaan sen kauniit sanat tähän: "Niin ihanaa on ylistää sinua, Jumalamme js hyvyyttäsi, voimaasi nyt kiittää laulullamme. Kuljithan aina kanssamme, veit taisteluissa voitolle ja olit auttajamme. Ain olet ollut luonamme aarteena kalleimpana. Elämän vesi virvoittaa, elämän leipä, sana. Armosi meille virtailee ja totuutesi valaisee kuin tähti loistavana. On virsi täällä heikko vain ja köyhä kiitoksemme kaikesta minkä meille soit jo täällä iloksemme. Me emme kyllin johtoas voi ylistää ja armoas, kun siunaat askeleemme. Oi ethän meitä, Herramme, milloinkaan yksin heitä. Lahjoita Hengen valkeus, sen anna johtaa meitä. Luo usko, toivo sydämeen ja rakkautta Jeesukseen, armoosi meidät peitä." Toisinto Raumalta. Mikael Nyberg 1900. Suom. Hilja Haahti1900. Virsikirjaan1938.

Rakas Jumala, kiitos virsistä! Kiitos luovuuden lahjasta, jota jaat meille pienillekin! Kokeile Sinäkin ystäväni, kirjoittaa oma virsi! Ehkä osaat säveltääkin sen. On erilainen ilo laulaa omaa virttänsä. Ylistys tuntuu sisällä asti! Hyvää ystävänpäivää!

Tänä aamuna, 9.2.2016, rakkaudella Mummi.


4 kommenttia:

Metsäntyttö kirjoitti...

Olipas ihana juttu, että sait ne nuotitkin vielä! Haluaisinpa opetella tuon virtesi kyllä.

Metsäntyttö kirjoitti...

Voisinkohan ottaa tuosta paperikopion itselleni ja samalla suurentaa sen? Siis jos sinulla tai säveltäjällä ei ole mitään sitä vastaan. Voisin pyytää jotakuta soittamaan sen sitten minulle, jotta oppisin sävelen. Nuoteista en itse osaa muuta kuin katsoa, että noin suunnilleen tiedän minkä tapainen sävel on.

mummi kirjoitti...

Rakas Metsäntyttö! Virsi on käytettävisäsi. Nyt vasta huomasin, että sanoja on muutettu. Minun kirjoittamani kolmas säkeistö kuuluu: "Tyynesti Hän ristin kantoi meille kaiken anteeks antoi elon uuden valmisti loppuun asti rakasti." "Meille anteeks annon toi" on jostakin toisesta virrestä.
Kiva, että pidät virrestä! Iloa päivääsi! Mummi

Metsäntyttö kirjoitti...

Kiitos! Samoin sinulle:)