lauantai 24. syyskuuta 2016

"Toisiin ajatuksiin."

Rakas Lähimmäiseni, ystäväni toivomuksesta aloitimme lintujen ruokinnan ehkä vähän liian aikaisin. Hän iloitsi lintujen katselemisesta. Nyt, kun talipallot ja pähkinät ovat loppuneet, linnut soittavat ahkerasti tuulikannelta, herättääkseen mummin huomaamaan, että ruoka on loppunut. Pitää kai jatkaa ruokintaa, kun se on kerran aloitettu, vaikka luonnostakin vielä evästä löytää!

Emeriituspiispa Jorma Laulaja antaa meille tänään ajattelemisen aihetta: "Eräällä miehellä oli kaksi poikaa. Hän meni toisen luo ja sanoi: "Poikani, mene tänään viinitarhaan työhön." "En minä halua", poika vastasi. Sitten hän kuitenkin tuli toisiin ajatuksiin ja meni." Matt. 21: 28-32.

Tiedämme ihmisestä enemmän kuin koskaan ennen, tunnistamme hänessä vaikuttavat ja  usein lapsesta asti juontuvat syy ja seuraussuhteet. Toisaalta ennakoimme jo varhain lapsen tulevaisuutta kuin junaa raiteille ajaen. Vaikeat asiat tiedämme panna olosuhteiden syyksi ja muiden kontolle. Yritämme syyllistää Jumalaakin: "Kuinka hän sallii?" 
Jotakin sokeaa on lisääntyneessä oman vastuun kaihtamisessa, ikään kuin syyllisyys, vastuu ja mielenmuutos eivät varsinaisesti tarkoittaisi koskaan itseä. Outoa puhetta on monelle anteeksi pyytäminen, parannuksen tekeminen ja tielle palaaminen. Niiden kautta Jumala kuitenkin auttaa ja lääkitsee, kun elämä on ajettu karille.

Herra varjele meitä armottomuudelta, jossa mitään ei unohdeta, mutta säästä myös elämältä, jossa kaikki vain ymmärretään. Auta minuakin, kun on tarpeellista, tulemaan toisiin ajatuksiin,"

Kiitos, kaikki rakkaat ihmiseni, kaikesta rakkaudestanne!

Tänä aamuna, 24.9.2016, rakkaudella Mummi.


3 kommenttia:

Pekka kirjoitti...

Rakas mummi toivotan sinulle ja lukijoillesi hyvää ja rakkauden täyteistä mielialaa. Ole siunattu.

Pekka kirjoitti...

Rakas mummi toivotan sinulle ja lukijoillesi hyvää ja rakkauden täyteistä mielialaa. Ole siunattu.

mummi kirjoitti...

Rakas Pekka, parasta lahjaa Sinä minulle ja kaikille lukijoilleni toivotat! On suuri Jumalan siunaus, että lapset, aikuiset miehet omineen, kunnioittavat vanhaa äitiään ja lämmöllä halaavat häntä lähtiessään! Minä olen onnellinen tästä Jumalan lahjasta, että neljäs käsky on voimassa perheessämme. Vieläkin sydäntä lämmittävät halaukset, jotka sain rakkaiden lahtiessä luotani. Kiitos, teille kaikille! Mummi