keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Suvivirrestä se alkaa

Rakas Lähimmäiseni, suvivirrestä se aina alkaa, jokakeväinen jahkaaminen, onko se sopivaa laulaa tuota kaunista kevätvirttä koulujen kevätjuhlissa. Esi-isämme kääntyisivät haudoissaan, jos kuulisivat mihin ongelmiin Suomen koulujohtajat ovat ajautuneet. Vielä kysellään voiko lapsille opettaa ruokarukousta? Perinteinen päivänavaus voi tuoda joillekin ongelmia. Pitäisikö uskonnonopetus lopettaa kouluissa?

Ettekö te rakkaat päättäjät ymmärrä, että jos viette Jumalan ja rukouksen lapselta, puututte hänen turvallisuuteensa. Minulle ainakin iltarukous ja tieto siitä, että Jeesus rakastaa kaikkia lapsia, minuakin, joka epäonnistuin lähes kaikessa, oli turva ja pelastus! Mistä nykylapsi saa turvan ja tuen, jos ei ole lapsenuskoa?

Uutisissa kuulimme lasten itsemurhista. Oliko Suomi peräti toisella sijalla maailmassa? Me tiedämme, että kiusaaminen alkaa jo lastentarhassa. Lasten paineet ovat kovat. Heikot eivät kestä. Kuinka voisimme heitä auttaa?

Mummi ehdottaa, että rukoillaan herätystä Suomeen niin, että päättäjätkin harkitsevat uudelleen mikä on oikea tie koululaisille: ohjataanko lapset isien uskoon, vai annetaanko mennä maailman mukana?

"Kun on turva Jumalassa, turvassa on paremmassa, kuin on tähti taivahalla, lintu emon siiven alla." Virsi 397, 1 säkeistö.

Tänä aamuyönä, 30.4.2014, rakkaudella Mummi


7 kommenttia:

Runoystävä kirjoitti...

Ihan samaa mietin aamuyön tunteina, kun ei uni tule silmään. Kiitos ajatuksistasi!

Runoystävä kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
sylvi kirjoitti...

Eikö ole paljon tärkeämpää pohtimista tässä maailmassa, kuin riistää lapsilta ilo ja luottamis Jumalaan..

Turvattomuutta on jo ihan tarpeeksi, olisi jo aika kääntyä todella Jumalan puoleen, rukoilla ja kiittää
Niin ihana kevään on nytkin taivaan Isä meille antanut.

mummi kirjoitti...

Rakkaat lukijani, Rub´noystävä ja Sylvi, muslimit rukoilevat kenestäkään välittämättä silloin kun he haluavat, miksi mekin emme saisi pitää uaskoa Jumalaan, kuten on vuosisadoista toiseen tehty. Miksi suomalaisten on luovuttava uskostaan maahanmuuttjien tähden? kyselee Mummi

Anonyymi kirjoitti...

Jumalasta ja turvallisuudesta ei voi puhua samassa lauseessa. Ainakin Raamatun mukaan Jumala on hirviömäinen sadisti, joka tapattaa ihmisiä silloin kun huvittaa. Sellaiset sadut eivät sovi lapsille. Aikuiset lukekoot niitä, jos huvittaa. Itse olen saanut uskonnollisen kasvatuksen lapsena ja joutunut pelkäämään. Onneksi sain turvallisuudentunteen elämääni, kun tajusin myöhemmässä iässä, että kaikki sitä minulle oli kerrottu, olikin valetta.

mummi kirjoitti...

Rakas Anonyymi, valitettavasti uskoa voi käyttää myös pelottelun välineenä. Oma isäni varoitti minua, etten peloittelisi lapsiani uskon asioilla. Hänen uskovassa kodeissaan keittiön seinällä oli taulu, jossa piru käänteli ihmisiä helvetissä. Jos he lapset olivat tuhmis, sanottiin tuonne joudut!Se vei lapsilta uskon. Mummi

mummi kirjoitti...

Rakas Anonyymi, minä olen kohdannut elävän Vaapahtajani 40 vuotta sitten. Hän on armahtanut, nostanut ja kantanut minua kaikki nämä vuodet ja on luvannut pitää minusta huolen niin kauan kuin elän. Sitten Hän johtaa Taivaan kotiin, jossa Hänen lapsilleen on Jeesuksen valmistama sija.!Mummi