maanantai 18. elokuuta 2014

Kiitos taidelomasta

Rakas Lähimmäiseni, olen saanut viettää virkistävän loman Keski-Suomessa. Kiitos Teille kaikille, jotka minut hoivaanne otitte! Olen iloinnut seurastanne suunnattomasti! Olen ihmetellyt, kuinka kaunis onkaan synnyinmaamme! Ei ole Jumalalta mielikuvitus loppunut, kun on Pohjanmaan lakeuden luonut, eikä silloinkaan  kun Hän Keski-Suomen kuulaat järvimaisemat rakensi ja kukkulat ja mäet kasvillisuudella päällysti!

Tämä runollisuus johtuu siitä, että olen ollut taidelomalla. On maalattu, runoiltu ja rukoiltu! Ja tietysti on otettu valokuvia ihanista ihmisistä ja kauniista luonnosta. Sinua, Lukijani, kiitän kärsivällisyydestä, kun kokonaisen viikon olet turhaan avannut mummin ikkunan. Uusin innoin ja uusista kokemuksista rikastuneena, haluan nyt kertoa Sinulle, Lähimmäiseni, kuinka Herra on hyvä. Nytkin matkalla Hän varjeli, etten jalkaani kiveen loukannut. Taivaallinen Isä rakastaa meitä, Hän antaa meille kaikki päivät, että Hänen kanssaan eläisimme! Kiitetään siitä!

"On kaunis synnyinmaamme, maat metsät järvet sen. Me Luojan töitä saamme katsella kiittäen. Taas lauhat tuulet soittaa urkuja hongiston ja Herraa kunnioittaa, hän kaiken luoja on. Oi kuulautta taivaan, ei yötä ollenkaan! Luot, Herra, Työhön vaivaan katseesi laupiaan. Näin siunaat kylvötyömme ja korjuun kypsän suot, jaat leivän, jonka syömme ja mieliin toivon luot. Maan lapset tunnustamme, me emme ansainneet lahjoja vaivallamme, armosta kaiken teet. Nyt armon kerjääjinä me saamme iloita, helteessä nääntyvinä huokaamme toivossa. Annathan taivaassasi sen suven autuaan, kun sinne lapsiasi käyt maasta noutamaan. Nyt kansasi on tuhkaa päiväsi polttamaa. Ei siellä syksy uhkaa, ei sinne talvi saa. On aurinkona kerran Karitsa Jumalan, ja seurakunta Herran on kirkas morsian. Ei usvan pilvi peitä Kristuksen kasvoja, ei tuskan kyyneleitä yhdenkään katseessa. Soi siellä virret toisin kuin täällä milloinkaan, kun kasvoin aurinkoisin me käymme laulamaan. Ja siksi armon alla tahdomme vaeltaa, kun tiellä vaikeallla maan helle uuvuttaa." virsi 574.

Tänä aamuna, 18.8.2014, rakkaudella Mummi

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen onnellinen puolestasi,kun sait viettää ihanan loman ystäviesi parissa.Ilahduin kovasti,kun muistit minut matkatessasi kotiasemani ohitse,ja soitit,että vilkutat minulle.Kiitollisena ystävyydestämme.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana lukea lomastasi, kuulostaa upealta! Tavataanko pian, ehkä ensi viikolla?

halauksin, P, E ja pieni

mummi kirjoitti...

Rakas Anonyymi, olet minulle hyvä ystävä ja suuri lahja, kun veit minut akvarellien maailmaan! Kiitos! Mummi

mummi kirjoitti...

Rakkaat P,E ja pieni, tervetuloa, koska tulette? Mummi