sunnuntai 10. elokuuta 2014

Totuus ja harha

Rakas Lähimmäiseni, tämän lepopäivän aihe on totuus ja harha. Päivän evankeliumi on katkelma Jeesuksen vuorisaarnasta: Matteus 7. 13-14: "Menkää ahtaasta portista sisälle; sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen ja monta on, jotka siitä sisälle menevät; mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät." Jeesus jatkaa: "Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammasten vaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevia susia."

Ahdas portti on puhdas evankeliumi, joka on tie totuus ja elämä. Hän on Jeesus Kristus! Jumalan lapseksi pääsee vain se, joka uskoo, että Jeesus kuoli ristillä ja nousi kuolleista minun syntieni tähden. Hän on minun Vapahtajani. Minun syntieni tähden Hänet lävistettiin. Minun syntini, kipuni ja sairauteni Hän kantoi ristille. Jeesus johdattaa jokaisen Häntä avukseen huutavan Pyhän Jumalan lapseksi. Pyhä Henki, jonka Jeesus antaa on Puolustajamme ja Hän opettaa meille kaiken Jeesuksesta. Raamattu on se lähde, josta juomalla löydämme oikean uskon Vaphtajaamme. Usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Jumalan Sanan kautta. Seurakunta on kotimme, jossa  saarnataan puhdasta  evankeliumia ja Jeesus antaa ruumiinsa ja verensä ehtoollisessa. Jos uskot sen, olet löytänyt totuuden! Älä enää kuuntele muita oppeja, ne vievät kaikki harhaan!

"Jeesus sä ainoa heikkojen auttaja, anteeksiantaja uupumaton! Pyhyys ja puhtaus, rakkaus , virvoitus, totuus ja armahdus sinussa on. Kun uuvun haavoitun, huomassas, Herra, sun suuren ja siunatun, levätä saan. Toiset jos hylkäävät, kasvosi lempeät puoleeni kääntyvät rohkaisemaan. Herrani armahda, ohjaa ja taivuta minne ja milloinka tahtosi vie, Neuvoilla Henkesi valaise mieleni. Tee, Jeesus, rakkaaksi ristisi tie. Ainoa puhtaus, syntisen uskallus, tuskassa lohdutus, pyhyytesi. Vaatteksi anna se! Ohjaa ja varjele jokainen askele, Jeesukseni." Virsi 318.

Tänä aamuna, 10.8.2014, rakkaudella Mummi


Ei kommentteja: