maanantai 4. toukokuuta 2015

Jeesuksen veri on vapautemme hinta.

Rakas Lähimmäiseni, kun herään kello seitsemän, uusi keittiöni kylpee auringossa! Isä on valmistanut meille hienon ulkoilupäivän. Nyt ulos kävelemään kaikki vauvasta vaariin!

Sydämeni laulaa vieläkin kiitosta Markus Pöyryn eilisestä saarnasta. Jos haluat sen kuulla, avaa Lähetyshiippakunnan sivu, sieltä se löytyy! Sinulle, joka et sitä ehdi tehdä kerron mitä muistan.
Saimme hyvän opetuksen omastatunnosta. Omatunto pysyy puhtaana ja toimintakuntoisena Jeesuksen veripesussa. Siksi meidän tulee elää herkällä tunnolla Jeesuksen armon alla ja käydä ehtoollisella.

Vanhurskaudesta Markus puhui myös. Minäkin olen äskettäin käyttänyt kuulemaani määritelmää, että kun Jeesus vanhurskauttaa meidät, Hän tekee meidät Jumalalle kelpaaviksi. Markus sanoi, että vanhurskauttaminen on huikeasti enemmän. Sana kelpaava on liian vähäinen sana, vastaa yo-asteikolla arvosanaa A. Kun Jeesuksen veri vanhurskauttaa meidät, arvosana L; kään ei riitä sitä työtä arvostamaan.

Hebr. 10: 14-23: "Sillä hän on yhdellä ainoalla uhrilla ainiaaksi tehnyt täydellisiksi ne, jotka pyhitetään. Todistaahan sen meille myös Pyhä Henki; sillä sanottuaan: "Tämä on se liitto, jonka minä näiden päivien jälkeen teen heidän kanssaan", sanoo Herra; "Minä panen lakini heidän sydämiinsä ja kirjoitan ne heidän mieleensä"; ja "heidän syntejänsä ja laittomuuksiansa en minä enää muista". Mutta missä nämä ovat anteeksiannetut, siinä ei uhria synnin edestä enää tarvita. Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään, jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa kautta, ja koska meillä on "suuri pappi, Jumalan huoneen haltija", niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän  vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtalla vedellä pestynä; pysykäämme järkähtämättä toivon tunnustuksessa, sillä hän, joka antoi lupauksen on uskollinen."

Rakas Jumala, kiitos seurakunnasta, kiitos ehtoollisesta, kiitos ripistä ja kiitos hyvästä saarnasta! Aamen

Tänä aamuna, 4.5.2015, rakkaudella Mummi.

2 kommenttia:

Metsäntyttö kirjoitti...

Jopas jotakin! "... tehnyt täydellisiksi ...", se on tosiaan vielä enemmän kuin se L. Enpä ole tullut tuota ennen noin ajatelleeksi. Tästä riittääkin miettimistä tälle päivälle:)

mummi kirjoitti...

Rakas Mertsäntyttö, joka päivä saamme ihmetellä Jumalan suuruutta! Ei tahdo ymmärryksemme sitä käsittää! Voimme vain ihmetellä ja kiittää! Mummi