keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Jeeuksen haavat

Rakas Lähimmäiseni, olemme heränneet uuteen päivään. Ulkona tuoksuu kesä. Hiljainen sade virkistää alppiruusuja, joiden nuput  paisuvat avautuakseen runsaaseen kukkaluistoon. Jumala luo uutta! Hän on läsnä jokaisessa elämämme hetkessä. Hänessä me elämme liikumme ja olemme! Uskotko Sinä, että näin on?
Juha Vähäsarja puhuu tänään Tuomaasta, Jeesuksen opetuslapsesta, epäilevästä miehestä, joka sai uskon kosketettuaan Jeesuksen haavoja. Sinä ja minä saamme rukoilla uskoa epäuskoomme. Usko on Jumalan lahja. Pyhä Henki kirkastaa meille, että Jeesuksen haavat ja Hänen maahanvuotanut verensä ristillä ovat meidän pelastuksemme hinta. Mekin saamme koskettaa Jeesuksen haavoja ja saamme uskon!

"Sitten hän sanoi Tuomaalle: " Ojenna sormesi,tässä ovat käteni. Ojenna kätesi ja pistä se kylkeeni. Älä ole epäuskoinen, vaan usko." Joh. 20:27.

" Tuomasta kuvataan perinteisesti epäileväksi apostoliksi. Tuomaasta on muovattu kristillisen  epäilyksen esikuva, jonka mukaan Jumalaan luottamisen vähäisyydestä tehdään jalo Kristillisyyden muoto ja tavoiteltava "rehellinen" uskonelämän tila.
Oleellista ei kuitenkaan ole Tuomaan epäilys, joka sekin oli toki aluksi totta. Oleellista on se, että hän laittaa sormensa Jeesuksen haavoihin. Oleellista on se, että hän sanoi sydämen uskontunnustuksena: "Minun Herrani ja minun Jumalani." Oleellista on se, että Jeesus sanoi Tuomaalle: "Älä ole epäuskoinen, vaan usko."
Oleellista on, että epåilevän Tuomaan epäilys vaihtui uskoon ja luottamukseen. Autuaita ovat ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe."

Rakas, Jumala, Jeesuksen nimessä me pyydämme: "Anna meille sydämen usko Jeesukseen Kristukseen, Vapahtajaamme!"

Tänä aamuna, 20.5.2015, rakkaudella Mummi

Ei kommentteja: