lauantai 23. toukokuuta 2015

Jumala hallitsee.

Rakas Lähimmäiseni, herätessäni kello neljä, pihatie on täynnä lätäköitä ja sadepisarat pomppivat vinhasti veden kalvolta. Musiikkia sekin, sitä vain ei kuule, kun ikkuna on kiinni. Tänään on suuri ilo, kun mummi saa mennä runokurssille. Saa nähdä, vieläkö vanhat aivot taipuvat runolle? Ainakin saa iloita nuorten ystävien runoista. Kiitos, Pia Perkiö, kun toit taas meille runo-kevään!

Jaakko Haavio johdattaa meidät tänään rukoukseen: " Niin kauan kuin maa pysyy, ei lakkaa kylväminen eikä leikkaaminen, ei vilu eikä helle, ei kesä eikä talvi, ei päivä eikä yö. - Ja kun minä kokoan pilviä maan päälle ja kaari näkyy pilvissä, muistan minä liittoni, joka on minun ja teidän kaikkien elävien olentojen välillä, eikä vesi  enää paisu tulvaksi hävittämään kaikkea lihaa. Niin kaari on oleva pilvissä, ja minä katselen sitä muistaakseni iankaikkista liittoa Jumalan ja kaikkien elävien olentojen välillä, jotka maan päällä ovat."
1 Moos. 8 ja 9

Kaikkivaltias Jumala, rakas taivaan Isä. Sinä hallitset taivaan avaruutta ja säädät aurinkoitten kierron. Sinun huomassasi on myös Maa, jonka olet antanut meidän, sinun ihmistesi asuinpaikaksi. Sinä häädät hallan ja kasvatat viljan, niin että me saamme elantomme. Opeta meitä käyttämään hyväksemme kaikkia maan antimia, sinun lahjojasi, Herra anna ihmiskunnalle onnellinen tulevaisuus. Kiitos ja ylisys olkoon sinulle, Jumalamme!"

Kiitos, pyhä Jumala, että Sinä, ja sinun tahtosi on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti! Aamen.

Tänä aamuna, 23.5.2015, rakkaudella Mummi


4 kommenttia:

sylvi kirjoitti...

Siunattua, Helluntaita sinulle mummeli.

mummi kirjoitti...

Rakas Sykvi, samaa toivon Teille sinne Ruotsiin! Hengen voimaa!! Mummi

Metsäntyttö kirjoitti...

Sateenkaaren näkeminen on ilahduttavaa. Se tuo mieleen juuri tuon raamatunkohdan ja sitä ajattelee, että sitä katselee myös Jumala.

mummi kirjoitti...

Rakas Metsäntyttö. turvallista elää, kun tietää, että Jumala on aina mukana Jeesuksen tähden! Mummi