lauantai 12. syyskuuta 2015

"Jumala vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen."

Rakas Lähimmäiseni, tutkimme raamattupiirissä sitä, kuinka Jumala vanhurskauttaa ihmisen. Oppaana meillä on Mailis Janatuisen kirja vanhurskauttamisesta. Kirjassa on hyviä kysymyksiä, että voisimme itsekin oivaltaa, mistä vanhurskaudessa on kysymys.

Paavali puhuu Roomalaiskirjeen alussa paljon vanhurskauttamisesta. Room.3:22-31 avaa meille tuota Jumalan tekoa: Se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat, sillä ei ole mitään erotusta. Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla. Ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen. Missä siis on kerskaaminen? Se on suljettu pois Minkä lain kautta? Tekojenko lain? Ei,vaan uskon lain kautta..Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja. Vai onko jumala yksistään juutalisten Jumala? Eikö pakanainkin? On pakanainkin, koskapa Jumala on yksi, joka vanhurskauttaa ympärileikatut uskosta ja  ympärileikkaamattomat uskon kautta. Teemmekö siis lain mitättömäksi uskon kautta? Pois se! Vaan me vahvistamme lain."

Room. 5: 8-11: Mutta Jumala osoittaa rakkautensa  meitä kohtaan siinä, että Kristus,kun me vielä olimmes yntisiä, kuoli meidän edestämme. Paljoa ennemmin me siis nyt, kun olemme vanhurskautetut hänen veressään, pelastumme hänen kauttansa vihasta. Sillä jos me silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta, paljoa ennemmin me  pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitetut; emmekä ainoastaan sovitetut, , vaan vieläpä Jumala on meidän kerskauksemme, meidän Herramme Jeesuksen Kistuksen kautta, jonka kautta me nyt olemme sovituksen saaneet."

Tänä aamuna, 12.9.2015, rakkaudella Mummi.Ei kommentteja: