torstai 17. syyskuuta 2015

Rukouksen voima.

Rakas Lähimmäiseni, tuleepa mieleeni rukoustaisteluni niiltä ajoilta, kun Jeesus oli vasta tullut elämääni. Taas unohduin huutamaan Jumalan puoleen, kun kuuntelin pääministerin puheen ja sen jälkeiset keskustelut. Tuli kova hätä! Käyttäydyin kuin koko asia olisi minun käsissäni. Silloin nelikymppisenä kerran rukoillessani ja tuskaillessani kuulin sanat: "Minä sen teen!" Ymmärsin  silloin, että  Jumala kuulee vähemmälläkin ja tekee mitä tahtoo. Rukoilijalle tärkeintä on luottaa Jumalaan.

Avaan Raamatun ja saan Daavidin ylistysvirren, Psalmin 145: "Minä kunnioitan sinua, Jumalani, sinä kuningas ja kiitän sinun nimeäsi aina ja iankaikkisesti, joka päivä minä kiitän sinua ja ylistän sinun  nimeäsi aina ja iankaikkisesti. Suuri on Herra ja sangen ylistettävä, ja hänen suuruutensa on tutkimaton....Herra on armahtavainen ja laupias, pitkämielinen ja suuri armossa. Herra on hyvä kaikille ja armahtaa kaikkia tekojansa. Kaikki sinun tekosi ylistävät sinua, Herra ja sinun hurskaasi kiitävät sinua. He puhuvat sinun valtakuntasi kunniasta ja kertovat sinun voimastasi.....Sinun valtakuntasi on iankaikkinen valtakunta ja sinun herrautesi pysyy polvesta polveen, Herra tukee kaikkia kaatuvia ja kaikki alaspainetut hän nostaa. Kaikkien silmät vartioitsevat sinua ja sinä annat heille heidän ruokansa ajallaan. Sinä avaat kätesi ja ravitset suosiollasi kaikki, jotka elävät. Herra on vanhurskas kaikissa teissään ja armollinen kaikissa teoissaan. Herra on lähellä kaikkia, jotka häntä avuksensa huutavat. Hän tekee, mitä häntä pelkääväiset halajavat, hän kuulee heidän huutonsa ja auttaa heitä.

Juha Vähäsarja puhuu tänään rukouksesta: "Monet uskovat, rukouksen voimaan, mutta unohtavat, että uskon kohteena on Jeesus, eikä itse rukous. Rukous tarkoittaa vain hätänsä tuomista Jumalalle, ei muuta. Rukous ei paranna, pelasta tai tee muutakaan ihmeellistä. Jeesus pelastaa, parantaa ja kuulee hätämme. Jostain syystä, jota emme tiedä,Jumala on kuitenkin sitonut ihmisten auttamisen rukoilemiseen. Hän kehoittaa rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja lähestymään asioinemme rohkeasti Jumalan armoistuinta. Jumala kuulee vanhurskaan, hänelle kuuluvan rukouksen mielellään. Siihen perustuu rukouksen voima, ei ihmiseen itseensä."

Tänä aamuna, 17.9.2015, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: