keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Turva Jumalassa.Rakas Lähimmäiseni, nyt on aika meidän jokaisen rukoilla maamme ja kansamme puolesta, etteivät uhatut lakot toteudu. Sinä, Pyhä Jumala voit muuttaa kansalaisten mielen. Kiitos, Isä, että Sinä olet aina maamme varjellut kaikissa onnettomuuksissa! Nyt, kun kaikki näkevät vain itsensä ja oman etunsa, Sinä, Pyhä Jumala, voit herättää kansamme näkemään kärsivän lähimmäisen myös naapurissa ja pakolaisessa, ja ohjata yhteistyöhön. Jatketaan rukousta, rakkaat rukousystävät. Jumala on ollut kansamme apu ja turva kaikissa koettelemuksissa! Hän rauhoittaa myös Sinun ja minun sydämen, kun pelko ja turvattomuus iskee. Kiitos, Kolmiyhteinen Jumala!

Juha Vähäsarja avaa meille tänään Psalmin 27 ensimmäisen jakeen: "Herra on minun valoni ja apuni, ketä minä pelkäisin? Herra on minun elämäni turva, ketä siis säikkyisin?

""Pelottomuus ja usko Jumalaan on yhdistetty jotenkin samaksi asiaksi. Joka uskoo, ei pelkää, ajatellaan totisesta kristitystä. Ja pelkäävät Jumalan lapset ovat entistä enemmän peloissaan, sillä he eivät kykene saamaan tällaista uskoa.
On varmasti niin, että rakkaus ja usko karkottavat pelon. Samoin kuin totta on se, että jolla on uskoa edes hitusen verran, voi uskollaan siirtää vuoria toiseen paikkaan. Meistä ei taida olla kuikenkaan vuorten siirtäjiksi tai pelon karkoittajiksi.
Jumalan kehotus pelottomuuteen lienee  kuitenkin realistisuudessaan enemmän lohdutus kuin vaatimus. Jumala tahtoo sanoa meille pelokkaille, että ei tarvitse pelätä, koska hän on meidän kanssamme - Jumala on  valoni, apuni ja turvani, miksi siis säikkyisin ja pelkäisin?

Tänä aamuna, 16.9.2015, rakkaudella Mummi.


2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tämä asia on hyvin tärkeä juuri nyt. Valokuva on aivan loistavan hyvä! t. Eeva-Liisa

mummi kirjoitti...

Kiitos, rakas Eeva Liisa, rukoillaan siis lakkaamatta! Kuva on mieheni Teuvon ottama. Hän oli hyvä kuvaaja! Mummi