perjantai 25. syyskuuta 2015

"Kaikki koituu parhaaksemme."


Rakas Lähimmäiseni, syyskuu on lopullaan. Alkaa lokaluu ja lumen odotus. Rukousystävä lähetti kuvan marjametsästä. Kiitos, Erik! Marjat ovat jo säilössä. Mummilla on mustikoita neljä ämpäriä pakasteessa. Onpa silmille eliksiiriä - ja koko keholle! Tiedän, että marjoja kannattaa syödä!

Tiedän myös, että  "Kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa ja jotka hän on suunnitelmansa  mukaisesti kutsunut omikseen." Room.8:28. Tästä puhuu Juha Vähäsarja tänään:

"Jumala on kutsunut meidät omikseen oman suunnitelmansa mukaisesti. Mikä autuas totuus. Me emme siis valinneet Jeesusta tai päättäneet tiukan harkintamme jälkeen suostus seuraamaan kuningastamme, vaan hän oli jo ennen aikojen alkua suunnitellut ja päättänyt, että meidät tultaisiin kutsumaan hänen omikseen. Tämän tiedon varassa on hyvä levätä. Kaikki on hänen käsissään.
Ja kun me uskomme Jumalan kutsuneen meidät oman ajatuksensa mukaisesti, me voimme myös aavistaa, että elämämme tulee kulkemaan hänen suunnitelmansa mukaisesti. Ne ovet suljetaan, joista ei pidä kulkea ja ne ovet aukeavat, joista on mentävä. Kaikki se, mikä meitä avatuista ovista tulee vastaan, koituu lopulta parhaaksemme. Myös ne pimeät hetket ja surulliset tapahtumat, joiden tuloa emme olisi koskaan toivoneet. Älkäämme pelätkö, jokainen kulkemamme tie on reititetty juuri meitä varten. Sattumia ei tällä matkalla tunneta."

Rakas lukijani, jatketaan rukousta! Käsillä ovat merkitykselliset päivät. Rukoillaan, että neuvottelijat löytävät parhaan tien mamme parhaaksi! Rukoillaan myös turvapaikanhakijoiden puolesta. He tarvitsevat apuamme! Sinulle, Lähimmäiseni rukoilen Isän läsnsäolos ja hyvää ulkoilusäätä!

Tänä aamuna, 25.9.2015, rakkaudella Mummi.

3 kommenttia:

a disciple of Jesus kirjoitti...

Ja me tiedämme että rakastaville elohimia kaikki yhdessä vaikuttaa hyvään, niille jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut.[room. 8:28 vuoden 1938 käännös hieman korjattuna]


Mielestäni tuo jae on käännetty huonosti sekä vuoden 1992 käännöksessä että vuoden 1938 käännöksessä.

a disciple of Jesus kirjoitti...

En ole kaikilta osin samaa mieltä kuin mitä Juha V. tuossa opettaa.

mummi kirjoitti...

a disciple of Jesus, rakas Ystävä, minun Raamattuni on painettu Pieksämäellä 1974. ko jae kuuluu: "Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut." Elämässä todeksi koettua minulle! Jokaisella meillä on omat kokemuksemme, siksi myös mielipiteemme asioista ovat erilaisia. Mummi