sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Kristityn vapaus.


Rakas Lähimmäiseni, rukoilen, että Jeesus Kristus vapauttaa meidät kaikesta synnistä ja syyllisyydestä tänä sunnuntaina, sillä päivän aihe on Kristityn vapaus. Isä, anna meidän sydämeemme rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi. Anna meidän tuntea, mitä on rauha Sinun kanssasi, Pyhä Jumala, ja rauha lähimmäisten kanssa. Pyyhi pois kaikki syntimme Jeesuksen täytetyn työn tähden ja anna meille Sinun rauhasi, Pyhän Hengen rauha! Aamen.

Sanan aika johdatti minut lukemaan Galatalaiskirjeen viidennen luvun. Paavali opettaa siinä meitä. Hän huudahtaa heti aluksi: "Vapauteen Kristus vapautti meidät! Pysykää siis lujina, älkää antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen." ....Te olette kutsutut vapauteen, veljet; älkää siis salliko vapauden olla yllykkeenä lihalle, vaan palvelkaa toisianne rakkaudessa. Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: Rakasta lähimmäistäsi, niinkuin itseäsi."....
"Mutta  jos te olette Hengen kuljetettavina, niin te ette ole lain alla. Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus, epäjumalanpalveluss, noituus, vihamielisyys, riita kateellisuus, vihat, juonet,eriseurat, lahkot, kateus,juomingit, mässäykset ja senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niinkuin jo ennenkin olen sanonut, että ne, jotka semmoista harjoittavat, eivät peri Jumalan valtakuntaa.
Mutta hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys,uskollisuus, sävyisyys ja itsensähillitseminen. Sellaista vastaan ei ole laki. Ja ne, jotka ovat Kristuksen Jeesuksen omat, ovat ristiinnaulinneet lihansa himoineen ja haluineen. Jos me Hengessä elämme, niin myös Hengessä vaeltakaamme. Älkäämme olko turhan kunnian pyytäjiä, niin että toisiamme ärsyttelemme, toisiamme kadehdimme."

Rakas, Jeesus. pidä meidät lähelläsi, että kuljemme Sinun tahtosi tietä! Aamen.
Herra siunatkoon lepopäiväsi!

Tänä aamuna, 27.9.2015, rakkaudella Mummi
Ei kommentteja: