tiistai 26. tammikuuta 2016

Herra siunatkoon meitä.

Rakas Lähimmäiseni, ystäväni pyysi minua puhumaan tänään Arkipäivän rukoushetkeen Vaasan kirkkoon. Olen 82 -vuotias, onko minusta enää puheen kirjoittajaksi? Jumala on luvannut antaa sanan, kun menee vain kansan eteen. Uskallanko luottaa vielä tähän?

Muutama päiväkirjani oli vielä jäljellä. Vuodelta 1994, ennen EU:ta ja ennen seurakuntavaaleja hehkutin sitä, kuinka Jeesus muuttaa elämän. Pahastutko, jos jaan tuon vanhan puheen kanssasi?

"Jumalan rauhaa ja hänen siunaavaa läsnäoloaan toivotan Sinulle, rakas ystävä. Rauhoita Pyhä Henki sydämemme Isän eteen pyytämään Hänen siunaustaan ja ohjaustaan elämäämme ja työhömme seurakunnassa. Työ alkaa uusin voimin vaalien jälkeen.
Meidän on totuuden nimessä sanottava, että uusi aika on edessämme: Mitä seuraa siitä, että menemme Eu-hun ja kuinka seurakuntatyö jatkuu vaalien jälkeen? Saako elävä Jumala ohjata tekojamme, vai etsimmekö omaamme seurakunnissamme Jumalan mieltä kyselemättä?
Eräs johtava psykologi vertasi tämän päivän suomalaisen arvomaailmaa Super-Markettiin, jonka hyllyillä myydään erilaisia tavaroita, joista ihmiset haluavat sisältöä elämäänsaä. Yhdellä hyllyllä on tarjolla kirjoja eri uskonnoista, toisella liikunta, ja urheiluvälineitä, kolmannella myydään politiikkaa ja kertakäyttöpuolueita, jotka syntyvät ja kuolevat vaalien aikaan. On ruokaan ja monenlaisiin palveluihin liittyvää kirjallisuutta. On vara valita! Kaikki on kaupan, jopa uskonnotkin. Mutta uskonnot ovat kaikki ihmisten keksimiä ja johtamia instituutioita. Elävä Jumala synnyttää uskon!

Tänään olemme läsnä seurakunnassa, jossa ei ole kysymys uskonnosta, vaan uskosta! Elävä Jumala johtaa itse seurakuntaansa. Ihmiset, jotka Hän valitsee seuraajikseen, ovat kaikki kulkeneet ahtaasta portista. Juuri tuosta kaupallisen elämän pettävästä loppuunpalamisesta johtuvasta tai oman minän haaksirikosta johtuen, ihminen lyyhistyy ja huutaa: "Jos olet olemassa Jumala, auta minua!"
Tuossa vaiheessa Jumala kuulee, koska Hän on luvannut: "Avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua!"
Jumala on rakastanut luotuaan alusta lähtien. Useimmat meistä Jumala on ottanut jo kasteessa omakseen, mutta tämän maailman huolet ja murheet ovat vieneet meidät kauas Jumalasta. Hyvä, jos muistamme Jumalan ahtaalla portilla! Tuolla portilla tapahtuu vallanvaihto. Jeesus, Vapahtajamme, jonka armollinen Jumala lähetti maailmaan kuolemaan meidän syntiemma tähden, tulee sydämemme valtiaaksi. Taivaallinen Isä armahtaa, ja ottaa kadonneen lapsen takaisin perheväkeensä. Rauha tulee sydämeen. Jumala johdattaa horjuvaa. Pyhä Henki kirkastaa Jumalan Sanan ja synnyttää uskon, joka on Jumalan salattu ihme: Ihmisen mieli muuttuu. Jeesus elää hänessä. Hän alkaa kiittää ja ylistää Jeesusta, kun sydän on täynnä kiitosta! Elämänarvot muuttuvat Jeesuksen läsnäolossa ja Jumalan siunauksessa.
Jeesus sanoo: "Rakastakaa toisianne. Huolehtikaa toisiatanne, tukekaa toisianne kuohuvan maailman keskellä. Muistakaa kaikkein pienimmät, etteivät he jää jalkoihin. Voidelkaa sairaita ja rukoilkaa heidän puolestaan minun nimessäni. ja he paranevat. Rohkaiskaa toisianne, sillä minä tulen lupaukseni mukaan noutamaan teidät luokseni. Minä haluan, että te olette yhtä, niinkuin Isä ja minä olemme yhtä. Minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti"

Rukoillaan yhdessä: Rakas Jumala, pyhitety olkoon Sinun nimesi, tulkoon Sinun valtakuntasi!
Herra siunatkoon meitä ja varjelkoon meitä. Herra kirkastakoon kasvonsa meille ja olkoon meille armollinen. Herra kääntäköön  kasvnsa meidän puoleemme ja antakoon meille rauhan. Sillä Sinun on valtakunta, voima ja kunnia, iankaikkisesti. Aamen.

Tänä aamuna, 26.1.2016, rakkaudella Mummi.

2 kommenttia:

orvokki kirjoitti...

Kiitos, että jaoit meille tämän "vanhan" puheesi!
Kaikki mitä olit kirjoittanut on totta ja uutta jokaisena päivänä.
Jumalan lupaukset ovat aina voimassa ja Jumala pitää lupauksensa!
Mene iloiten pitämään puheesi .
Kiitos siitä , että olet saanut Jumalalta kirjoittamisen ja puheenpitämisen lahjan ja käytät sitä meidän kaikkien rohkaisuksi ja iloksi!
Sinusta kiittäen ja siunaten.
ystävä

mummi kirjoitti...

Rakas Orvokkki, kiitos, kun kannustat. On ilo mennä rukousystävien kanssa muistelemaan yhteisiä haasteita. Arkipäivän rukoushetket alkoivat 1996 toisen Mission jälkeen. Rukoilimme silloin Missiolle siunausta, ja Mission tarpeisiin Jumalan apua joka tiistai. Eräs uskova mies soitti, että Jumala kehottaa jatkamaan näitä päivärukouksia. Veimme asian kirkkoherralle ja siitä alkoi yhteinen rukouksemme tiistaisin klo 12. Tänä syksynä rukousta on jatkunut 20 vuotta ja rukoushetket ovat siunanneet monia. Kiitetään Jumalaa! Mummi.