sunnuntai 31. tammikuuta 2016

" Kristus, Jumalan kirkkauden säteily."

Rakas Lähimmäiseni, tämän lepopäivän otsikko on: "Kristus, Jumalan kirkkauden säteily". Vanha Simeon sai nähdä Jeesus-lapsen, ja hän puhkeaa ylistykseen: "Herra, nyt sinä annat palvelijasi rauhassa lähteä, niin kuin olet luvannut. Minun silmäni ovat nähneet sinun pelastuksesi, jonka olet kaikille valmistanut, valon, joka koittaa pakanakansoille, kirkkauden, joka loistaa kansallesi Israelille. Jeesuksen isä ja äiti olivat ihmeissään siitä, mitä hänestä sanottiin."

Tänään saamme lähteä seurakuntaan. Saamme kuulla, kuinka Sanan saarna syventää meille Kristus-sanomaa. Saamme polvistua ehtoollispöytään, ottamaan vastaan Jeesuksen ruumiin ja veren. Ja saamme ylistää "virsin, lauluin, psalttrein" meidän Herraamme ja Vapahtajaamme! Seurakunnan yhteisessä kahvihetkessä saamme hyvää opetusta uskon perusteista ja iloitsemme toinen toisemme kohtaamisesta, seurakuntayhteydestä. Kiitos, rakas Jumala, että kokoat kansasi kasvojesi eteen vahvistumaan uskossa ja arjen elämässä!

Liitän tähän vielä Sanan ajan rukouksen: "Herra, kiitos kynttilänpäivän viestistä. Kiitos vanhan Simeonin uskollisuudesta. Sinä annoit hänen luottaa lupaukseesi silloinkin, kun sen toteuttaminen näytti epävarmalta, jo lähes mahdottomalta. Anna meillekin uskon lahja, joka katsoo ohi näkyvän maailman Sinun ikuisiin totuuksiisi. Auta meitä luottamaan sinuun, vaikka ulkopuolelta tulevat äänet kutsuisivat meitä epäilemään ja luovuttamaan kesken."

Tänä aamuna, 31.1.2016, rakkaudella Mummi.


1 kommentti:

pau kirjoitti...

Oli niin hyvä saarna ja koko messu jälleen. Juhlaa! Ja uutta opimme Augsburgin tunnustuksesta. Kiitollisella mielellä minäkin täällä!