tiistai 19. tammikuuta 2016

Odota ja luota!

Rakas Lähimmäiseni, Jeesus on lähettänyt omiensa sydämeen Pyhän Hengen. Hän on rauhan, rakkauden, pitämielisyyden, hyvyyden ja uskollisuden Henki, joka jakaa omastaan meille kärsimättömille. Kun rukoilemme, meidän pitäisi saada vastaus heti. Me olemme kärsimättömiä. Olkoon, ei Jumala kuitenkaan kuule! Emme muista, että Jumala on uskollinen. Pyhä Henki vahvistaa: "Odota ja luota!" Juha Vähäsarja avaa meille rukousta. Rakas ystävä, rukoillaan luottaen, rukoillessamme olemme Jumalan hyvässä hoidossa!

"Niinpä sanon teille: Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä pyytävä saa, etsijä löytää ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan. Ei kai kukaan teistä ole sellainen isä, että antaa pojalleen käärmeen, kun poika pyytää kalaa? Tai skorpioonin, kun hän pyytää munaa? Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin totta kai teidän Isänne paljon ennemmin  antaa taivaasta Pyhän Hengen  niille, jotka sitä häneltä pyytävät." Luuk. 11: 9-13.

"Emme tiedä, miksi Jumala on sitonut toimintansa ja apunsa rukouksiin. Mutta jostain syystä hän sanoo, että rukoilkaa, ja kun me niin teemme asiat muuttuvat. Muuttuvat, vaikka eivät aina siihen suuntaan, johon me itse haluaisimme. Hyvä niin: Jumala tietää kuitenkin paremmin, mikä on meille onneksi, mikä vahingoksi. Jumala kuulee aina rukoukset, poikkeuksetta. Hänen vastausaikataulunsa on tosin meidän ihmisten mielestä liian hidas. Meistä kaiken pitäisi tapahtua nyt tai heti. Mutta Jumala sanoo rukoilijalle: "Odota ja luota." Pitkitetyssä ja jatkuvassa rukouksessa Jumala kasvattaa meitä, Paljastaa sisimåämme kärsimättömyyden ja opettaa etsimään hänen tahtoaan. Viivyttäessään vastausta hän valmistaa meitä ottamaan vastaan vielä parempaa, kuin olimme pyytäneet. Joskus Jumala rakastaa niin paljon, että hän sanoo: ei. Sanoessaan yhdelle tielle ei, hän sanoo toiselle kyllä."

Tänä aamuna, 19.1.2016, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: