lauantai 23. tammikuuta 2016

Jumalan liitot.

Rakas Lähimmäiseni, Herra on armahtanut meitä, pakkanen on lauhtunut viiteen asteeseen. Talitintit ja varpuset palailevat pihapuuhun ja kurkistavat mummia mennessään pähkinöitä nappaamaan. Ilo pienistä ystävistä! Missä lienevät pakkasta pidelleet, kun kauan olivat poissa.

Sanan aika tuo tänään eteemme Jumalan ja Mooseksen keskustelua 2 Mooses 34: 8-10: "Niin Mooses kumartui nopeasti maahan ja rukoili ja sanoi: "Herra, jos olen saanut armon silmiesi edessä, niin käyköön Herra meidän keskellämme. Sillä tämä on tosin niskurikansa, mutta anna anteeksi meidän pahat tekomme ja syntimme ja ota meidät perintöosaksesi." Hän Vastasi: "Katso. minä teen liiton, minä teen kaiken sinun kansasi nähden ihmeellisiä tekoja tekoja, joiden kaltaisia ei ole tehty yhdessäkään maassa, ei minkään kansan keskuudessa. Niin kkoko kansa, jonka keskellä sinä olet on näkevä Herran teot, sillä peljättävää on se, mitä minä sinulle teen."

Jumala ei rikkonut lupaustaan. Hän antoi laintaulut Moosekselle liiton sinetiksi. Laintauluihin Mooses kirjoitti kymmenen käskyä, Jumalan tahdon ja käskyt kaikille ihmisille ikiajoiksi. Jumala ohjasi kansaansa ja siunasi heitä. Hän antoi mannaa, jokapäiväisen leivän, nälkäiselle kansalle, ja avasi meren kansan kulkea turvaan heitä takaa-ajavan sotajoukon edessä. Sellaisia ihmeitä ei ennen oltu nähty.

Jeesus toi uuden liiton, armoliiton. Jumalan valtakuna tuli lähelle. Jeesus tuli Pyhän Hengen kanssa asumaan omiensa sydämeen. Tämä Jeesuksen ihmeteko siunaa meitä kaikkina päivinämme. Ylistetään Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä! Ole turvallisesti Isän kädessä, rakas Lukijani!

Tänä aamuna, 23.1.2016, rakkaudella Mummi.

Ei kommentteja: