lauantai 21. kesäkuuta 2014

Rukoillaan, Isä kuulee!

Rakas Lähimmäiseni., Terveisiä Orisbergin juhannusjuhlilta! Ystävät ottivat minut mukaansa juhlille. Oltiin varauduttu lämpimiin vaatteisiin, mutta kylmä korvensi kuitenkin. Juhlat olivat hyvät. Tangoprinsessa Jaana Pöllänen laulatti kirkontäyttä kansaa ja Olli Seppänen piti hyvän raamattutunnin. Sitten syttyi kokko, mutta sitä emme tarenneet jäädä katsomaan, kun ilma jäähtyi. Minä kaaduin metsätiellä puun juureen ja lensin kasvoilleni. Verta vuoti paljon, mutta eiköhän Herra varjellut minut pahimmalta! Kiitos, Isä, Sinä, joka mumminkin mustelmat parannat!

Tänään, juhannuksena, on suomenlipun päivä. Iloitaan, että kotiemme saloissa liehuu siniristilippu tänäkin juhannuksena. Se on kallisti lunastettu lippu! Olli Seppänen puhui raamattutunnillaan, että keväällä -44, suuren hädän keskellä uskovainen komentaja, eversti Kai Savonjousi, polvistui rintamalla ja huusi: "Jumala auta!" Kaksi tuntia tuon rukouksen jälkeen vihollinen alkoi perääntyä. Muistetaan rukoilla, rakkaat ystävät, kun me tarvitsemme Jumalan apua. Meillä on rukouksia kuuleva, elävä, Jumala!

"Sun kätes, Herra, voimakkaan suo olla turva Suomenmaan niin sodassa kuin rauhassa ja murheen onnen aikana. On isät täällä taistelleet ja uskoneet ja toivoneet. Me saimme saman asunnon ja samat vaiheet meidän on. Oi Herra, käy sä siunaamaan nää rannat rakkaan synnyinmaan. Suo aina rauha suloinen ja estä sota verinen. Sä turvaa maamme vapaus, sen kansalle suo viisaus. Suo armokaste maille sen ja sydämihin ihmisten. Sä autoit valoon tämän maan kuin kedon kukan ummustaan. Sen varttua suo valossas ja hoida  sitä armossas. Suo, että sanas kirkkaana saa keskellämme kaikua, ja kautta sukupolvien suo soida nimes kiitoksen. Virsi 577: 1,3,5,7,8,ja 9.

Tänä aamuna, 21.6.2014, rakkaudella Mummi

Ei kommentteja: