torstai 21. elokuuta 2014

Paavalin puhe

Rakas Lähimmäiseni, matka vieläkin uuvuttaa! Nukuin puoli kahdeksaan. Kesämatkat antoivat uutta potkua mummin elämään! Sain maalata vesiväreillä lapsia ja aikuisia. Tuntui hyvältä! Kunpa osaisi hallita noita kirkkaita värejä. Ilmottauduin Vaasa opiston kurssille, mutta jäin varasijalle. Olisin tosi onnellinen, jos pääsisin mukaan! Huokasethan tästä Isälle puolestani!

Juha Vähäsarjan aamun avaus vie Apostolien tekoihin, 17:27-28: "Jumala ei kylläkään ole kaukana yhdestäkään meistä: hänessä me elämme, liikumme ja olemme. Ovathan muutamat teidän runoilijannekin sanoneet: "Me olemme myös hänen sukuaan."

Paavali puhui Ateenan Areiopagin kukkulalla arvovaltaisten ihmisten edessä. Hänet oli erikseen kutsuttu kertomaan Jeesuksesta. Ateenalaisia kiinnosti kaikki uusi ja he halusivat kuulla, mitä Paavalilla oli kerrottavanaan. Paavali viittasi ateenalaisten hyvin tuntemaan runoilijaan Aratokseen ja hänen teokseensa "Fainomena". Siitä hän jatkoi parannuksen teon välttämättömyyteen, viimeiseen tuomioon ja Jeesuksen ylösnousemukseen. Jotkut kuulijoista tulivat uskoon.

Mitä Paavali ateenalaisille kertoi, koskee meitäkin. Jumalassa me elämme, liikumme ja olemme. Hän ei ole kaukana yhdestäkään meistä, ei edes niistä, jotka eivät häneen usko. Koska oikeudenmukainen tuomia on tulossa, on tehtävä parannus, muutettava mieli, eli käännyttävä Jeesuksen puoleen. Hänen luokseen tulevaa ei käännytetä pois."

Rakas Lukijani, lue mitä Paavali meille tänään puhuu: Apt. 17: 22-32.
Tänä aamuna, 21.8.2014, rakkaudella Mummi

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toivon sydämestäni,että pääset kurssille,ja huokaisen puolestasi.Onnellisia hetkiä Sinulle harrastuksesi parissa!

kaisa jouppi kirjoitti...

Huokastu on!

mummi kirjoitti...

Rakkaat ihmisetAnonyymi ja kaisa, kiitos! Mummi