sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Tuetaan toisiamme, me heikot


Rakas Lähimmäiseni, eilen pääsin katsomaan suurta kauppaa Tuuriin, kun ystävät veivät syysretkelle. Kiitos, ystävät! Kyllä oli kauppa muuttunut. 20 vuotta sitten  kiertelimme varastohyllyjen seassa etsimässä haluamaamme. Nyt oli paikalla mammutti-tavaratalo hienosti sisustettuine osastoineen. Paljon oli tavaraa myynnissä normaalihinnoilla, mutta tarjouksiakin löytyi. Huuli pyöreänä ihmettelin sitä prameutta; rahalla saa ja hevosella pääsee, sanoi vanha kansa!

Tämän sunnuntain aihe on lähimmäinen. Matt. 5:43-48: "Teille on opetettu: rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihamiestäsi" Mutta minä sanon teille; rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa vainoojienne puolesta, jotta olisitte taivaallisen Isänne lapsia. Hän antaa aurinkonsa nousta niin hyville kuin pahoille ja lähettää sateen niin hursksille kuin jumalattomille. Jos te rakastatte niitä, jotka rakastavat teitä, minkä palkan te siitä ansaitsette? Eivätkö publikaanitkin tee niin? Jos te tervehditte vain ystäviänne, mitä erinomaista siinä on? Eivätkö pakanatkin tee niin? Olkaa siis täydellisiä, niin kuin teidän taivaallinen Isänne on täydellinen."

Sana ajan rukous tälle päivälle: "Herra, sinä joka tiedät kaiken. Ota hoitoosi ihmissuhteet, jotka hiertävät ja tuovat kipua. Hoida haavoja, joita olemme aiheuttaneet toisillemme tieten tai tahtomattamme. Kosketa kohtaa, jota kipu on viiltänyt. Tee ehjäksi, uudista ja paranna. Ja anna meidän jälleen löytää tie toistemme luo, silloin kun aika on."

Rakas Jumala, osoita meille tie kärsivän lähimmäisen luo! Olethan sanonut lapsillesi: "Kantakaa toistenne kuormia." Opeta meitä kutsumaan Sinua, Jeesus, ja Pyhää Henkeä kaikkiin kohtaamisiin. Sinä eheytät sydämen armollasi ja sovitat riidat rakkautesi voimalla. Sinä voit tehdä enemmän kuin me ymmärrämme ajatella! Ole ylistetty, Kolmiyhteinen Jumala! Aamen

Tänä aamuna, 14.9.2014, rakkaudella Mummi







Ei kommentteja: