perjantai 12. syyskuuta 2014

Usko Jeesukseen


Rakas Lähimmäiseni, uskontieni alussa kuulin ihmisten keskustelevan: "Onkohan tuo ja tuo henkilö uskossa"  Minua se häiritsi. Ei ole meidän asiamme miettiä toisen suhdetta Jumalaan. Tutkitaan omaa tilaamme, elääkö Jeesus minussa? Silloin kirjoitin runon: "Kuka meistä uskovaisin lie, Herra, näytä meille tie. Anna armo tönimättä jatkaa alkamallas tiellä taivasmatkaa."

Juha Vähäsarja kirjoittaa tänään Jeesuksesta. Kirjaan sen Sinulle: "Iloitse tytär Siion! Piemuitse tytär Jerusalem! Katso kuninkaasi tulee. Vanhurskas ja voittoisa hän on. Hän on nöyrä. Hän ratsastaa aasilla, aasi on hänen kuninkaallinen ratsunsa. Sak. 9:9.

Jeesuksen persoonassa oli jotain sellaista lämpöä, joka sai ihmiset seuraamaan hänen liikkeitään, opetustaan ja parantamistoimintaansa paikasta ja vuorokaudesta toiseen. Ihmiset olivat kuin lammaslauma ilman paimenta.Oikean paimenen saavuttua, he eivät vöineet olla seuraamatta häntä. Jeesus ei karkottanut heikkoa, sairasta, köyhää tai ketään muutakaa apua tarvitsevaa läheltään pois. Hän oli kova vain ulkokultaisille ja itseään hurskaina pitäville.

Sakarjan profetia Messiaasta, joka on nöyrä ja vaatimaton, silti voittoisa Kuningas, toteutui Jeesuksessa aina aasilla ratsastamista myöten. Jeesus on jokaisen häntä tarvitsevan  heikon apu. Hän ei katso nimeen, sukuun tai varallisuuteen Hän on koko mailman Vapahtaja. Kuka ikinä hänet tahtoo vain sellaisena omistaa, saa omistaa myös palastuksen lahjan."

Tänä aamuna, 12.9.2014, rakkaudella Mummi


Ei kommentteja: