lauantai 30. tammikuuta 2016

Virrenveisuuta.

Rakas Lähimmäiseni, herään virkeänä kello kaksi aamuyöllä. Nukahdin jo iltauutisten aikaan, unta tuli tarpeeksi. Toivon, että Sinäkin olet levännyt väsymyksesi pois levollisessa unessa, rakas Kanssakulkijani. Uni paras lääke on! Jeesus-iloa päivääsi!

Virsikirja osui käteeni yöpöydältä. Olen selannut sitä ja laulanut muutamia rakkaita virsiä. Luja luottamus Jeesukseen huokuu meille kaikille rakkaasta virrestä: "Jesuksesta laulan." Laulathan sen kanssani: "Jeesuksesta laulan, Jeesuksesta vaan, jolta syyni suuret anteeks sain ja saan. jolta syyni suuret, anteeks sain ja saan. Hän mun syyni suuret poisti verellään, otti synnin orjan armoon elämään. otti synnin orjan armoon elämään. Katkoi verkot valheen, kahleet kuoleman, vangin vapautti, laps oon Jumalan, vangin vapautti, laps oon Jumalan. Lapsi oma Herran, taivaan kuninkaan, kruunun perin kerran, valtakunnan saan, kruunun perin kerran, valtakunnan saan. Pääsen asukkaaksi kultakaupunkiin, viedään vierahaksi häihin iäisiin, viedään vierahaksi häihin iäisiin. Tämän virren 276 on  sanoittanut Simo Korpela ja säveltänyt Martti Hela.

Usko tai älä, yksi minunkin runoni on laulettu virtenä runomatineassa, kun Anna Kaijan ja minun runokirja Ryssykkäenkeli julkaistiin vuonna 2000. Isokyrön kuoro lauloi sen silloin, ja se kuulosti ihan hyvältä. Olin vain niin vaatimaton, etten pyytänyt nuotteja itselleni. Olisi kiva joskus se vielä laulaakin. Runo on vajavainen, mutta jaan sen kanssasi tässä. Runon nimi on Voitto:

 Sinä sanot "hullu risti" miksi Jeesus tapettiin mulle riittää totuudeksi että Isä tahtoi niin/ Luomisessa oli läsnä Poika Henki Jumala Isän aivoituksen tiesi Jeesus tänne tullessaan/ Tyynesti hän ristin kantoi meille kaiken anteeks antoi elon uuden valmisti loppuun asti rakasti/ Ylösnoussut Vapahtaja voitti kuolen kuolollaan ilman tuota ristinpuuta voittoa ei saatukaan/ Yhdy kanssain ylistykseen voittoriemuun Karitsan Hän toi meille palastuksen lähelle toi Jumalan/

Kiitos Jeesus, olet meille kaikki! Tänä aamuna, 30.1.2016, rakkaudella Mummi.
2 kommenttia:

Metsäntyttö kirjoitti...

Kyllä on hyvät sanat tuossa sinun virressäsi. Etkö voisi pyytää näin jälkikäteen niitä nuotteja itsellesi? Kuvittelisin, että mieluusti ne saisit. Olisipa kiva meidän muidenkin kuulla se joskus:)

mummi kirjoitti...

Rakas Metsäntyttö, kiitos, että pidät virrestäni! Soitin ystävälle, joka tuntee laulajia. Olisiko jollekin jäänyt nuotit talteen, että ne vielä saisin. Sitten voin lähettää ne Sinullekin, jos saan osoitteesi! Mummi