torstai 15. lokakuuta 2009

Auttavat kädet

Lähimmäiseni, me kaikki tiedämme, että tässä maassa on paljon ihmisiä, joilla ei ole riittävästi rahaa jokapäiväisiin tarpeisiin, eikä edes ruokaan. Rukous heidän puolestaan on tullut sydämelleni uudestaan ja uudestaan. Herra, anna karttuisan kätesi etsiä ihmisiä, jotka tulevat mukaan rukoilemaan sitä, että jokaiseen kaupunkiin Suomessa saataisi kristittyjen yhteinen lähimmäisen kohtaamisen paikka. Olen tavannut jo muutamia, jotka rukoilevat tämän asian puolesta. Laman aika on meneillään. Puutteessa eläviä tulee lisää joka päivä. Auttavia käsiä tarvitaan paljon, että kaikki saavat apua ahdinkoonsa.

Jaakobin kirjeen viidennessä luvussa on otsikko rikkaiden tuomio: ”Kuulkaa, te rikkaat! Itkekää ja valittakaa kurjuutta, joka tulee osaksenne. Teidän rikkautenne on lahonnut ja teidän vaatteenne ovat koin syömiä. Teidän kultanne ja hopeanne ovat ruosteessa. Niiden ruoste on todistava teitä vastaan ja se syö teidän lihaanne kuin tuli. Te olette koonneet rikkauksia näinä lopun aikoina. Te olette riistäneet palkan työmiehiltä, jotka ovat leikanneet teidän peltonne. Kuulkaa: se palkka huutaa, ja korjuuväen valitukset ovat tulleet Herran Sebaotin korviin. Te olette maan päällä eläneet yltäkylläisyydessä ja mässäilyissä, te olette lihottaneet sydäntänne teurastuspäivänä. Te olette tuominneet ja surmanneet viattoman; ei hän asetu teitä vastaan."

Tämä on rankka syytös maailman rikkaille. Avaa Herra kaikkien rikkaiden silmät näkemään ja korvat kuulemaan kärsivien hätä. Olemmeko me ahnehtineet liikaa, kun jotkut ovat jääneet ilman? Meidän on aika mennä Herran eteen ja kysellä, mitä me voimme tehdä, että puutteessa elävät saavat elantonsa. Mitä me voimme tehdä, että tapahtuisi tasaus? Monet tahot jakavat ruokaa ja avustuksia, mutta lisää auttavia käsiä tarvitaan, sillä puutteessa eläviä on paljon. Heille meidän on kerrottava ilosanomaa Jeesuksesta, Hänestä, joka auttaa sydämen hädässä ja armahtaa jokaisen, joka Häntä avuksi huutaa, Hänestä, joka voi kärsivää auttaa! Rukoillaan lisää ihmisiä auttamaan lähimmäisiä, sillä: ”Eloa on paljon, mutta työmiehiä vähän”, sanoo meidän Vapahtajamme Jeesus Kristus. (Matteus 9:37)

Tänä aamuna, 15.10.2009, ilolla Mummi