tiistai 13. lokakuuta 2009

"Kantakaa toistenne kuormia"

Paavali opettaa Jeesuksen seuraajia elämään kristillisesti. Hän kehottaa huomioimaan lähimmäiset ja kunnioittamaan Jumalaa yli kaiken. Galatalaiskirjeen kuudennen luvun toisessa jakeessa hän huudahtaa kesken kaiken: ”Kantakaa toistenne kuormia, niin te täytätte Kristuksen lain”.

Esirukous on suuri rikkaus uskovan elämässä. Me saamme kantaa toistemme kuormia.Me saamme rukoilla lähimmäistemme puolesta, oman perheen puolesta ja jokaisen puolesta, jolla on murhetta ja taakkoja kannettavanaan. Seurakunnassa rukoilemme yhteisten asioiden puolesta. Esirukous yhdistää meidät toisiimme ja kaikki tulemme siunatuiksi Jumalan kasvojen edessä.

Silloin, kun maassamme tapahtuu jokin onnettomuus tai katastrofi, rukoillaan kaikissa kirkoissa ja kodeissa uhrien ja omaisten puolesta. Silloin järjestetään suruliputus koko maassa tai sillä paikkakunnalla, missä onnettomuus on tapahtunut. On maan suru.

Muutama päivä sitten moni nuori menetti henkensä tulipalossa ja moni sai vammoja pelastautuessaan palavasta talosta. Pääministeri esitti suruvalittelunsa turmasta kärsiville. Kaikissa kodeissa rukoiltiin tuona päivänä. Kirkkojen jumanpalveluksissa muistettiin tulipalossa menehtyneitä ja kaikkia surevia omaisia. Pyydettiin apua, että Jumala hoitaa vammat ja haavat, että kaikki nuoret saavat parantua. Meidän on syytä muistaa kaikkia Suomen nuoria, sillä nuorten onnettomuudet voivat aiheuttaa heissä pelkoja ja ahdistusta. Jumala on läsnä ja yhdistää meidät tukemaan toinen toistamme. Näin me kannamme toistemme kuormia.

”Herran ristin kantajiksi meidät kaikki kastettiin, lähimmäisten auttajiksi arkipäivän askeliin. Auta meitä Kristuksemme rakastamaan kaikkia. Anna rististäsi voimaa kutsuasi seurata”. Virsi 442:1,5

Tänä aamuna, 13.10.2009, ilolla Mummi