tiistai 20. lokakuuta 2009

Herran pelko

Lähimmäiseni, oletko ajatellut mitä on Herran pelko? Psalmissa 111 puhutaan Herran pelosta, jae 10 kuuluu näin: ”Herran pelko on viisauden alku, viisas se, joka hänen tahtonsa täyttää”. Sananlaskujen kirjassa luvussa 9, jae 10 puhuu samasta asiasta: ”Herran pelko on viisauden alku, Pyhän tunteminen on ymmärryksen perusta”. Katekismuksessa puhutaan Herran pelosta jokaisen käskyn selityksessä. Esimerkiksi kolmannen käskyn kohdalla näin: ”Meidän tulee niin pelätä ja rakastaa Jumalaa, että emme väheksy Jumalan sanaa ja sen saarnaa, vaan pidämme sen pyhänä, kuuntelemme ja opimme sitä mielellämme”. Neljäs käsky: ”Meidän tulee niin pelätä ja rakastaa Jumalaa, että emme väheksy emmekä vihastuta vanhempiamme emmekä esimiehiämme, vaan kunnioitamme, palvelemme, tottelemme, rakastamme ja arvostamme heitä”

Uskon, että Jumalan pelko lähtee Pyhän Jumalan ja Jumalan luoman ihmisen välisen eron ymmärtämisestä. Meidän tulee muistaa, että: ”Sillä niin korkealla kuin taivas kaartuu maan yllä, niin korkealla ovat minun tieni teidän teittenne yläpuolella ja minun ajatukseni teidän ajatustenne yläpuolella”. Jes 55:9. Kun ymmärrämme asemamme Jumalan luomina ja armahtamina ihmisinä, kunnioitus Jumalaa ja Hänen säädöksiään kohtaan, tulee sydämiimme Jumalan lahjana. Meidän tulee rukoilla, että oppisimme kuulemaan Pyhän Hengen äänen ja oppisimme tuntemaan Jumalan tahdon elämässämme. Rukoillaan, että Jumalan Sana tulisi meille rakkaaksi. Herra, opeta Sinä meitä kunnioittamaan tahtoasi ja rakastamaan Sinua ja lähimmäisiämme, niin, että meidät tunnetaan Sinun lapsiksesi. Me kiitämme ja ylistämme Sinua Pyhä Jumala siitä, että elät ja toimit keskellämme. Kiitos siitä, että lähetit meille Poikasi Vapahtajaksi ja tulit meille rakastavaksi Isäksi. Kiitos, että lähetit Pyhän Hengen oppaaksemme ja tien näyttäjäksi. Ole ylistetty, Taivaallinen Isämme!

”Kun luova tahto kaikkeuden Herran turmellun maailmamme kohtaa kerran, on päivä tuomion. Nyt polvillemme! Jumala, Luoja saakoon kiitoksemme”. Maailman ääriin kaikuu huuto Herran, se elävät ja kuolleet kohtaa kerran. Nyt armon aika on. Nyt polvillemme! Ja Vapahtaja saakoon kiitoksemme”. Virsi160, säkeistöt 1 ja 5.

Tänä aamun, 20.10.2009, ilolla Mummi