maanantai 19. lokakuuta 2009

Jumalan lapsen turvallisuus

Lähimmäiseni, oletko ajatellut, mistä syntyy Jumalan lapsen turvallisuus? Jeesus toivotti usein turvallisuutta kohtaamilleen ihmisille. Näin hän sanoi halvaantuneelle miehelle: ”Poikani, ole turvallisella mielellä, sinun syntisi annetaan sinulle anteeksi”. Matteus 9:2. Eräälle naiselle, joka halusi koskettaa Jeesuksen viitan lievettä parantuakseen, Jeesus sanoi: ”Tyttäreni, ole turvallisella mielellä; sinun uskosi on tehnyt sinut terveeksi”. Ja sillä hetkellä nainen tuli terveeksi". Matteus 9:22.

Jeesus sanoo tänään Sinulle ja minulle: ”Ole turvallisella mielellä. Sinun syntisi annetaan sinulle anteeksi. Minä olen lunastanut sinut. Minä olen sinut nimeltä kutsunut. Sinä olet minun. Vuoret väistykööt ja kukkulat horjukoot, mutta minun armoni ei sinusta väisty, eikä rauhanliittoni horju”. Jeesus on meidän Ystävämme, Vapahtajamme ja Pelastajamme. Tieto siitä, että Hän on valinnut meidät ja että Hän asuu sydämissämme joka päivä Pyhän Hengen kanssa, antaa meille täyden turvallisuuden. Meidän sydämemme riemuitsee siitä, että Jeesus on rakastanut meitä ristinkuolemaan asti, että me saamme elää Jumalan lapsina. Iloitsemme siitä, että Jumala johdattaa meitä, kun me kuljemme rukoillen, ja siitä, että saamme kulkea edeltä valmistetuissa askelissa. Jeesuksen armo antaa sisäisen rauhan. Isän lapseus takaa meille iankaikkisen elämän tämän elämän jälkeen. Jumalan sanan lupaukset ja Pyhän Hengen siunaava läsnäolo vahvistavat uskoamme kotona ja seurakunnassa. Kiitetään hyvää Jumalaa turvallisuudesta, jonka Hän meille antaa tässä turvattomassa maailmassa!

”Nyt Herran hyvyydestä me saamme riemuita ja armon kyllyydestä kiitosta veisata. Päivinä myötäisinä ja vaivan täyteisinä iloitkaa Herrassa! Hän ruoan ruumiillemme suo päivä päivältä ja ruokkii sieluamme elämän leivällä, Hengellään hoivaa, kantaa, anteeksi synnit antaa. Iloitkaa Herrassa! Hän holhoaa, ja muistaa orpoja, leskiä. Hän tietää ketä painaa raskaasti elämä. Hän avun sille tuottaa, ken häneen turvaa, luottaa. Iloitkaa Herrassa! Jos sairastut tai työstä joutuisit luopumaan, ei epätoivoon syöstä saa päivä vaikeinkaan. Laupias Isän käsi on avoin hädässäsi. Iloitkaa Herrassa! Suo, Herra, lohdutusta, suo leipää sanasta, jaa meille virvoitusta armosi virrasta sinussa elääksemme, toivossa kestääksemme. Iloitkaa Herrassa! Näin auta, Herra, meitä uskossa elämään, vie pyhiesi teitä luoksesi kiittämään. Kasvosi kirkkaat näytä, riemulla meidät täytä. Iloitkaa Herrassa!” Virsi 330

Tänä aamuna, 19.10.2009, ilolla Mummi