perjantai 23. lokakuuta 2009

Uusi luomus

Hyvää huomenta, Lähimmäiseni! Kun herään, kuulen sanat: ”Uusi luomus”. Ilo tulvii sisälleni ja nousen heti kirjoittamaan Sinulle tästä tärkeästä asiasta. Jeesus sen tekee! Jokaisesta, joka kohtaa Jeesuksen omana Vapahtajanaan tulee uusi luomus. Sen olemme kaikki kokeneet. Minun elämässäni se tuntui ensin sisäisenä rauhana ja ilona, kun Jeesus otti syntien taakan pois ja vapautti peloista, jotka piinasivat joka päivä. Vähitellen huomasin, kuinka Jeesus muutti kaiken. Hänen rakkautensa minua kohtaan oli ihmeellistä! Hän ei syyttänyt, vaan armahti aina kun sitä tarvitsin. Raamattu tuli rakkaaksi. Piti lukea enemmän ja enemmän tietoa Jumalan ihmeellisestä pelastustyöstä minuakin, kurjaa kotiäitiä, kohtaan. Ihmettelin sitä, että Jumala välitti minusta niin paljon, että lähetti ihmisen viereeni linja-autoon, kertomaan Jeesuksesta, joka on minutkin lunastanut! Nyt kirjaan tähän, mitä Paavali kirjoittaa toisen Korinttilaiskirjeen viidennessä luvussa uudesta luomuksesta:

”Jokainen, joka on Kristuksessa, on siis uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle! Kaiken on saanut aikaan Jumala, joka Kristuksen välityksellä on tehnyt meidän kanssamme sovinnon ja uskonut meille tämän sovituksen viran. Jumala itse teki Kristuksessa sovinnon maailman kanssa eikä lukenut ihmisille viaksi heidän rikkomuksiaan; meille hän uskoi sovituksen sanan. Me olemme siis Kristuksen lähettiläitä, ja Jumala puhuu teille meidän kauttamme. Pyydämme Kristuksen puolesta: suostukaa sovintoon Jumalan kanssa. Kristukseen, joka oli puhdas synnistä, Jumala siirsi kaikki meidän syntimme, jotta me hänessä saisimme Jumalan vanhurskauden”.

Uusina luomuksina saamme elää Pyhän Hengen johdatuksessa Kristuksen todistajina tässä maailmassa, joka ei aina Jeesusta tarvitse. Onneksi kuitenkin joku, oman sisäisen ihmisensä kurjuuteen ja tyhjyyteen väsynyt, huutaa avuksi Vapahtajaansa päästäkseen pahasta. Jeesus voi hänet vapauteen vapauttaa! Jeesus teki pelastustyönsä täysin valmiiksi jo yli 2000 vuotta sitten jokaista ihmistä varten. Kirjaan tähän vielä Paavalin sanoja 2 Kor. 6: 1: ”Jumalan työtovereina me vetoamme teihin: ottakaa Jumalan armo vastaan niin, ettei se jää turhaksi! Hänhän sanoo: - Oikealla hetkellä olen kuullut sinua, pelastuksen päivänä olen tuonut sinulle avun. Juuri nyt on oikea hetki, juuri nyt on pelastuksen päivä.”

Tänä aamuna, 23.10.2009, ilolla Mummi