torstai 1. lokakuuta 2009

"Iloitkaa aina Herrassa!"

Herään kello viisi hyvin nukkuneena. Avaan ulko-oven. Tähtitaivas avautuu ensi kertaa tänä syksynä ja ruskakoivujen latvat piirtyvät taivaalle sähkölamppujen valossa epäselvinä niin kuin olisivat huurteessa. Hengitysilma lähtee paksuna höyrynä omille teilleen. Siilikin on nukkunut jo viikon, kaksi, heinäturpeensa alla. Viimeiset orvokit ovat menettäneet värinsä. Väritön talvi hiipii ruskan ylle. Kun katson mittarista, pakkasta on kolme astetta!

Tänä aamuna Herra antaa minulle Filippiläiskirjeen kolmannen luvun, sitä sanotaan ilon kirjeeksi.Siinä Paavali muistuttaa meitä kaikesta siitä, mitä Vapahtajamme Jeesus Kristus meille merkitsee ja kehottaa meitä pyhään huolettomuuteen Herrassa näin sanoen: ”Iloitkaa aina Herrassa! Vieläkin minä sanon, iloitkaa! Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien tietoon. Herra on lähellä. Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.” Lue, Rakas Lähimmäiseni, kaikki neljä Filippiläiskirjeen lukua, Paavali tarjoaa niissä meille kultajyviä sydämeen talletettavaksi!

Meillä Jeesuksen seuraajilla on ilo sydämessä senvuoksi,että saamme olla Jumalan lapsina sellaisia kuin olemme. Jumalan rakkaus on sallivaa rakkautta. Jumala haluaa, että voimme elää täyttä elämää omilta jalansijoiltemme sen jälkeen, kun Hän on ottanut meidät omiksi lapsiksensa ja Jeesus Vapahtajamme on Pyhän Hengen kanssa joka päivä kanssamme. Minäkin vanha mummi saan maalata aina kun tulee inspiraatio tai kirjoittaa runon silloin kun siltä tuntuu. Liitän Sinulle oman runoni ilosta: ”Vanhuudessa ilo tulee vähästä, ilo valaisee päivän kun mummi saa lapsenlapsen lähelleen, ilo tulee yhdessä tekemisestä, ilo on ystävän soitto, ilo nähdä puoliso herätessä vielä yhdessä tämä aamu, ilo kun mistään ei kolota, ilo on talitintti lintulaudalla tai tuoreessa lumessa jäniksenjäljet”. Kirjoita Sinäkin oma runosi ilosta!

Tänä aamuna, 1.10.2009, ilolla Mummi