sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Lapseuden Henki

Hyvää sunnuntaiaamua Sinulle, Lähimmäiseni. Vaikka ulkona sataa ja myrskyää, asukoon sydämissämme Kristuksen rauha tänä lepopäivänä. Minulle avautuu Roomalaiskirjeen kahdeksas luku, jossa Paavali opettaa meille vahvasti mitä Pyhä Henki merkitsee. Pyydän Sinua lukemaan koko luvun. Se siunaa Sinua, niin kuin se on aina minuakin siunannut.

Edellisenä yönä valvoin kolmeen. Joskus tulee öitä, jolloin uni ei tule. Silloin on aikaa rukoilla kaikkien niiden puolesta, jotka Herra sydämelle laskee. Rukousyöt ovat minulle tarpeellisia, sillä silloin saa olla hyvässä Herran hoidossa. Room. 8: 26-28 : ”Myös Henki auttaa meitä, jotka olemme heikkoja. Emmehän tiedä, miten meidän tulisi rukoilla, että rukoilisimme oikein. Henki itse kuitenkin puhuu meidän puolestamme sanattomin huokauksin. Ja hän, joka tutki sydämet, tietää mitä Henki tarkoittaa, sillä Henki puhuu Jumalan tahdon mukaisesti pyhien puolesta. Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa ja jotka hän on suunnitelmansa mukaisesti kutsunut omikseen”. Valvominenkin koituu siunauksesksi!

Jakeet 14-17 : ”Kaikki, joita Jumalan Henki johtaa, ovat Jumalan lapsia. Te ette ole saaneet orjuuden Henkeä, joka saattaisi teidät jälleen pelon valtaan. Olette saaneet Hengen, joka antaa meille lapsen oikeuden, ja niin me huudamme: ”Abba! Isä!” Henki itse todistaa yhdessä meidän henkemme kanssa, että olemme Jumalan lapsia. Mutta jos olemme lapsia, olemme myös perillisiä, Jumalan perillisiä yhdessä Kristuksen kanssa; jos kerran kärsimme yhdessä Kristuksen kanssa, pääsemme myös osallisiksi samasta kirkkaudesta kuin hän”.

Luvun lopussa Paavali vakuuttaa meille, kuinka luja side meillä on Jeesuksessa Jumalan kanssa. Iloitaan ja kiitetään siitä! Jakeet 38-39: ”Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme”.

Tänä aamuna, 4.10.2009, ilolla Mummi