perjantai 16. lokakuuta 2009

"Rukouksen voima"

Lähimmäiseni, Jeesus on kehottanut monta kertaa rukoilemaan Isää Hänen nimessään. Hän tietää, että Isä Jumala on Kaikkivaltias ja rikas antamaan. Hän on lapsiaan rakastava Isä, jolla on meitä kohtaan hyvä tahto. Minua on eniten ihmetyttänyt se, että Jumalalta voi pyytää viisauttakin. Olen luullut, että aivojemme kapasiteetti on se, mikä meille syntymässä on annettu. Jaakobin kirjeessä 1: 5-7. ”Jos kuitenkin joltakulta teistä puutuu viisautta, pyytäköön sitä Jumalalta. Hän on saava pyytämänsä, sillä Jumala antaa auliisti ketään soimaamatta. Mutta pyytäköön uskossa, lainkaan epäilemättä. Joka epäilee, on kuin meren aalto, jota tuuli ajaa sinne tänne. Älköön sellainen luulko saavansa Herralta mitään”. Olen rukoillut viisautta uuteen työtehtävään ryhtyessäni ja olen aina saanut avun. Kun Jumala on kanssamme, saamme olla turvallisella mielellä.

Jaakobin kirjeen viidennen luvun lopussa on otsikko: ”Rukouksen voima”. Siinä Jaakob opettaa seurakuntaa näin: ”Jos joku teistä kärsii, hän rukoilkoon; jos joku on hyvillä mielin, hän laulakoon kiitosvirsiä. Jos joku teistä on sairaana, kutsukoon hän luokseen seurakunnan vanhimmat. Nämä voidelkoot hänet öljyllä Herran nimessä ja rukoilkoot hänen puolestaan, ja rukous, joka uskossa lausutaan, parantaa sairaan. Herra nostaa hänet jalkeille, ja jos hän on tehnyt syntiä, hän saa sen anteeksi. Tunnustakaa siis syntinne toisillenne ja rukoilkaa toistenne puolesta, jotta parantuisitte. Vanhurskaan rukous on voimallinen ja saa paljon aikaan”.

Meidän tulisi muistaa seurakunnassa tämä rukouksen voima. Me saamme käydä uskalluksella Jumalan eteen ja rukoilla pelkäämättä. Jumala vastaa rukouksiin omalla tavallaan. Joskus rukousvastaus tulee niin yllättäen, että me saamme ihmetellä. Vastauksen saatuamme sydän kiittää Jumalaa ja usko siihen on vahvistunut, että Herra elää ja Hän on hyvä!

”Herraa hyvää kiittäkää, iloiten ylistäkää, luodut kaikki laulakaa, Luojan suurta kunniaa!”
virsi 332, 1 säkeistö.

Tänä aamuna 16.10.2009, ilolla Mummi