lauantai 24. lokakuuta 2009

Ensirakkaus

Lähimmäiseni, silloin kun Jeesus saa vapauttaa syntisen ihmisen syntitaakasta, hänestä tulee uusi luomus. Jeesus uudesti synnyttää hänet Jumalan lapseksi, elämään Pyhän Hengen johdossa ja Jeesuksen seurassa elämäänsä eteenpäin. Jeesus pelastaa hänet synnin ja kuoleman vallasta ja osoittaa näin ääretöntä rakkautta pelastamaansa ihmistä kohtaan. Pelastettu saa turvallisuuden, ilon ja rauhan, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi. Hän saa uskon Vapahtajaansa. Jeesus tulee rakkaaksi ystäväksi. On ihmeellistä levätä rakastavan Isän sylissä! Jumalan lapsi haluaa kertoa toisillekin minkä ihmeellisen lahjan hän on saanut! Hän lukee Raamattua ja kaipaa lisää tietoa Jeesuksesta ja Taivaallisesta Isästä. Hän etsii toisia, jotka ovat kokeneet saman ja etsii kodin, jossa saa kokea seurakuntayhteyttä. Hän oppii rakastamaan itseään ja lähimmäisiään ja hän saa ilon auttaa ja hoitaa kaikkia lähellään, niin kuin Jumalan tahto on. Jumalan lapsi elää ensi ajan rakkautta! Jumala tahtoisi, että tuo uskon palo jatkuisi läpi elämän, mutta usein käy niin, että meille tuleekin vastaan kiusaus tai erämaataival, joka viilentää Jumala-yhteyden.

Ilmestyskirjan toisessa luvussa jakeissa neljä ja viisi moititaan Efesoksen seurakuntalaisia näin: ”Mutta sitä en sinussa hyväksy, että olet luopunut ensi ajan rakkaudesta. Muista siis, mistä olet langennut, käänny ja palaa tekemään ensi ajan tekoja. Ellet tee parannusta, minä tulen luoksesi ja siirrän lamppusi paikaltaan.” Tänäkin päivänä meitä kehotetaan elämään uskoamme todeksi ja elämään lähellä Jeesusta. Kasvammeko viinipuun oksana, vai onko meillä parannuksen paikka? Jumalan tahto on, että elämme lähellä Jumalaa, ja että jokainen hoitaa sen tehtävän, jonka Jumala on itse kullekin uskonut, että kaikki tarpeellinen tulee tehdyksi, lähimmäiset tulevat autetuiksi. Rukoillaan sitä, että Herra pitää meistä kiinni ja antaa meille voimia ja alttiutta auttamistyöhön. Apua tarvitsevia ihmisiä on enemmän kuin aavistammekaan.

”Sä kuolit kaikkein puolesta, oi Jeesus ristin päällä, suo meidän nähdä rakkaina myös vihamiehet täällä. Ja alttiina suo palvella niin omia kuin vieraita mielellä lämpimällä. Suo kovuuteni anteeksi, oi rakas Jeesukseni, ja armollasi uudeksi luo kylmä sydämeni. Se lämmitä ja pehmitä, niin avoin se taas kaikille on lähimmäisilleni.” Virsi 431, säkeistöt 3 ja 5.

Tänä aamuna, 24.10.2009, ilolla Mummi