lauantai 7. marraskuuta 2009

Elämän tarkoitus

Nyt on oikea talvi, maa ja kaikki puut ovet lumen peitossa. Mäntyvanhus pihallamme on saanut raskaan taakan, sillä sen oksat ovat painuneet melkein maahan saakka lumen painosta. Yksinäinen kissa on tassutellut pihan läpi. Taivasta ei näy. Ilma on lumesta ja kaupungin valoista kirkas. Pakkasta on yksi aste. Iloitaan lumesta, niin kauan kuin sitä on!

Eilen illalla huomasin TV ohjelmasta, että siellä etsitään elämän tarkoitusta. En ehtinyt katsoa koko ohjelmaa, sillä minut kutsuttiin toisaalle, mutta sen ajan kuin katsoin, tuntui siltä, että kenelläkään ei ollut tietoa siitä, mikä on elämän tarkoitus. Ohjelmassa puhuttiin uskonnosta, niin kuin se olisi kuuma peruna. Tuskin siinä haluttiinkaan kysyä joltain uskovalta, mikä on elämän tarkoitus.

Lähimmäiseni, minä tiedän, mikä on elämän tarkoitus. Olen löytänyt avaimen tähän tietoon nelikymppisenä. Hän on Jeesus Kristus! Hänen kanssaan olen saanut elää kolmekymmentä viisi vuotta ja Hän on antanut elämälleni tarkoituksen. Olen saanut kiittää joka päivä tosi elämästä. Kun sanon sen, miltä minusta tuntuu, niin vapaus ja sielun ja sydämen rauha ovat parhaat tuntemukset. Siitä seuraa ilo ja kiitollisuus! Sisällä on hyvä olla. Jeesus tuli ja tiedotti minulle itseeni ja ihmisiin pettyneelle, umpikujaan ajautuneelle ihmis-paralle, että sinun syntisi annetaan sinulle anteeksi. Jumala, joka sinut on luonut, haluaa sinut lapsekseen ja perillisekseen. Sinä saat oppaaksi sydämeesi Pyhän Hengen, joka opettaa sinulle kaiken. Tartuin tuohon tarjoukseen, kuin hukkuva pelastusrenkaaseen, enkä ole sitä katunut yhtenäkään päivänä. Tiedän, että elämän tarkoitus on elää sovussa Jumalan ja ihmisten kanssa tässä murheen maailmassa, tietäen, että kun täältä lähden, silloinkin Isä pitää minusta huolen ja kutsuu luokseen, niin kuin perhekuntanikin.

Jeesus sanoo Matteuksen evankeliumissa lyhyesti koko asian, luku 22, jakeet 37-40. ”Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi”. Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky. Toinen tämän vertainen on: ”Rakasta lähimmäistäsi, niin kuin itseäsi”. Näissä kahdessa käskyssä riippuu kaikki laki ja profeetat”. Ja Jumala antaa siihen voiman!

Tänä aamuna, 7.11. 2009, ilolla Mummi