sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Pelastussuunnitelma

Rakas Lähimmäiseni, tänään on adventti. On neljä viikkoa jouluun. Alkaa Jeesuksen odotuksen aika. Kirkoissamme lauletaan Hoosiannaa, virsikirjan ensimmäistä virttä, johon jokainen haluaa yhtyä. Jouluna Jeesus, Jumalan Poika, syntyi maailmaan Marian ja Joosefin perheeseen. Hän eli ihmisen elämän, kuitenkin ilman syntiä. Jumala lähetti Poikansa maailmaan pelastamaan kaikki ihmiset synnin ja kuoleman vallasta niin, että he voivat tulla Pyhän, Kaikkivaltiaan, Jumalan lapsiksi ja perillisiksi. Jeesus lunasti ristinkuolemallaan ja ylösnousemisellaan meidät kuolemasta, elämään Jumalan lapsina täällä ja elämään iankaikkista elämää Jumalan luona taivaassa.Jeesus sovitti kaikki syntimme. Vapauteen Hän meidät vapautti!

2 Kor. 5: 17-21 Paavali kertoo Jumalan pelastustyön näin: Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut. Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran. Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan. Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä ja Jumala kehottaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa. Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän täh temme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi”.

Joku on joskus ihmetellyt, miksi Jumala valitsi ristinkuoleman, kauheimman kuoleman, omalle Pojalleen. Eiköhän ristinkuoleman valinnut vihan kiihkossa ollut kansa, kun kaksi rikollistakin oli jo valmiina. Jumala lähetti poikansa maailmaan pelastamaan ihmiset takaisin Jumalan yhteyteen. Paratiisissa Adam ja Eeva elivät Jumalan yhteydessä. Sitten tuli syntiinlankeemus, joka erotti Luojan ja luodun. Jumala tiesi, että sovitukseen tarvitaan puhdas uhri. Jeesus oli Jumala ja ihminen ilman syntiä. Kaikkivaltias Jumala tiesi, että yksi Jeesuksen opetuslapsista, Juudas, kavaltaa Jeesuksen ja Hän tiesi, että kansa surmaa Jumalan valitun. Jumalan voimassa Jeesus nousi kuolleista ja ilmestyi monille, että seuraajat uskoisivat Häneen. Heille Hän antoi todistajan tehtävän. Heille Ylösnoussut Vapahtaja lähetti Toisen Puolustajan, Pyhän Hengen. Sinäkin, Lähimmäiseni, saat Jumalan oikeaksi Isäksesi ja Pyhän Hengen Puolustajaksesi, kun huudat Jeesusta avuksesi! Ole siunattu!

Tänä aamuna, 29 11.2009, ilolla Mummi