perjantai 20. marraskuuta 2009

Lapsiaurinko

Tänään on lasten oikeuksien päivä. Rakas Jumala, huolehdi Sinä siitä, että kaikki lapset saavat tarvitsemansa hoidon ja rakkauden kaikkina elinpäivinään. Vahvista vanhempia muistamaan tärkeimmän tehtävänsä: rakastaa lapsiaan ja antaa heille aikaansa. Silloin lapsi voi hyvin, kun hän tietää, että hän kelpaa vanhemmilleen sellaisena kuin hän on, ja on heille rakas.

Olimme eilen illalla Runon ja musiikin illassa Palosaaren kirkossa. Oli ilo kuunnella virsirunoilijan ajatuksia, timanteiksi hiottuja. Oli ilo kuunnella virsiä ja kirkkoteoksia mahtavan tenorin esittämänä. Ja kaiken kukkuraksi oma kanttorimme esitti improvisaatioitaan niin, että kirkko täyttyi urkujen pauhusta. Oli hieno taide-elämys! Kiitän esiintyjiä ja Taivaanisää!

Edessäni istui nuori äiti pienen tyttönsä kanssa. Tyttö oli korkeintaan vuoden ikäinen, mutta oli ollut kirkossa ennenkin. Hiljaisuuden vallitessa katseltiin kuvakirjoja. Sitten otettiin eväs-naksu käteen ja vihdoin lusikoitiin eväsruoka hiljaisuuden vallitessa. Kun ruoka oli syöty, äiti nosti tytön syliinsä seisomaan. Silloin pieni ystävä huomasi vieraan mummin äidin takana, ja levitti hänelle hellyttävimmän hymynsä! Mikä ihana lapsi, sydän suli tuon pienen auringon edessä! Hienoa, että lapset tuodaan kirkkoon jo varhain. Kun lapsi oppii ymmärtämään kuulemansa, hän tutustuu Taivaalliseen Isäänsä ja Jeesukseen, lasten ystävään. Näin hän saa parhaan lahjan elämäänsä, turvallisuuden ja lapsenuskon.

Kirjaan tähän virren, jonka kuulimme eilen: ”Tuolla taivaan asunnoissa autuaissa Jumalan itku on ja murhe poissa, siellä ilo ainiaan. Oi, jos sinne minäkin murheen maasta pääsisin! Siellä eivät turmiota kuolema ja synti tee, loppunut on synnin sota, rauha siellä vallitsee. Oi, jos sinne minäkin murheen maasta pääsisin! Siellä helkkyy mykkäin kieli, kuulee korvat kuurojen, selkeääpi synkkä mieli, rammat hyppää riemuiten. Oi, jos sinne minäkin murheen maasta pääsisin! Siellä ruumiit aivan uudet, puhtaat, kirkkaat kokonaan, tänne jäävät vajavuudet, synnin arvet päälle maan. Oi jos sinne minäkin murheen maasta pääsisin!” Virsi 626

Tänä aamuna, 20.11. 2009, ilolla Mummi