keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Jeesus Kristus- Jumalan sota-asu

Luin kaikki Paavalin kirjeet efesolaisille. Meillekin ne ovat hyvää opetusta. Kuudennessa luvussa Paavali kuvaa sota-asua, jonka me saamme Vapahtajaltamme, Kristukselta Jeesukselta. Luepa, rakas Lähimmäiseni, kuinka vahvan suojan hyvä Jumala on meille antanut, että kestämme lujina kaikissa taisteluissa uskon tiellä: Hän on antanut meille Poikansa ristintyön kautta pelastuksen, vanhurskauden ja uskon. Jeesus antaa voiman totuudessa pysymiseen ja alttiuden evankeliumin julistamiseen ja Pyhä Henki avaa Raamatun sanoman sydämillemme leiväksi ja elämän voimaksi. Näin Paavali opettaa Jeesuksen seuraajia Efeson seurakunnassa, jakeet: 10-19:

”Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet. Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa. Sentähden ottakaa Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä. Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska, ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille. Kaikessa ottakaa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet, ja ottakaa vastaan pelastuksen kypäri ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana. Ja tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella, rukoillen joka aika Hengessä ja sitä varten valvoen kaikessa kestävyydessä ja anomisessa kaikkien pyhien puolesta; ja minunkin puolestani, että minulle, kun suuni avaan, annettaisiin oikeat sanat rohkeasti julistaakseni evankeliumin salaisuutta”.

Opeta meitä, Pyhä Jumala, rakastamaan Sinua ja lähimmäisiämme, niin kuin Sinä meitä lapsiasi rakastat, ja opeta meitä Kristukseen pukeutuneina kantamaan vastuuta seurakunnassa, että kaikki uudet tulokkaat tulisivat hoidetuiksi ja liittyisivät Jeesuksen seuraajiin, Sinun perheväkeesi. Muistuta meitä, että rukoillen pyydämme viisautta kaikille meille maallikoille ja seurakunnan työntekijöille, että saisimme sanat Sinulta, Taivaallinen Isämme. Amen

Tänä aamuna, 4.11.2009, ilolla Mummi