maanantai 2. marraskuuta 2009

Suolana ja valona

Olemme siirtyneet marraskuuhun, joka tunnetaan mustana, kylmänä ja pitkänä odotuksen aikana, ennen kuin lumi tulee valaisemaan maiseman. Tänään on toisin. Kun avaan ulko-oven, taivas on kirkas kaupungin valoista. Se on pehmeä sumusta, jota vielä on vähän maisemassakin. On hyvä hengittää kosteaa aamuilmaa. Mittarissa on kolme astetta lämmintä.

Lähimmäiseni, jos kuuntelit Vaasan kirkon saarnan, kuulit saman kuin minä: Saarna alkoi sanoilla: ”Sinä, kirkkovieras ja sinä radionkuuntelija olet maan suola ja maailman valkeus”. Tuo sana pani pienelle paikalle. Piti ruveta miettimään, missä minun suolani maistuu ja missä minun valoni loistaa? Vai loistaako ollenkaan? Jeesus sanoo opetuslapsilleen näin: ” Te olette maan suola; mutta jos suolaa käy mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi? Se ei kelpaa mihinkään muuhun kuin pois heitettäväksi ja ihmisten tallattavaksi. Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä; eikä lamppua sytytetä ja panna vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja niin se loistaa kaikille huoneessa oleville. Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa”. Matteus 5: 13-16.

Jeesus on kaiken tehnyt meidän edestämme. Paavali kirjoittaa roomalaiskirjeen kuudennessa luvussa näin: ”Sillä minkä hän kuoli, hän kerta kaikkiaan kuoli pois synnistä; mutta minkä hän elää, sen hän elää Jumalalle. Niin tekin pitäkää itsenne synnille kuolleina, mutta Jumalalle elävinä Kristuksessa Jeesuksessa. Älköön siis synti hallitko teidän kuolevaisissa ruumiissanne, niin että olette kuuliaiset sen himoille, älkääkä antako jäseniänne vääryyden aseiksi synnille, vaan antakaa itsenne kuolleista eläviksi tulleina, Jumalalle, ja jäsenenne vanhurskauden aseiksi Jumalalle. Sillä synnin ei pidä teitä vallitseman, koska ette ole lain alla, vaan armon alla. Edelleen jakeet 22ja 23: ”Mutta nyt kun olette synnistä vapautetut ja Jumalan palvelijoiksi tulleet, on teidän hedelmänne pyhitys, ja sen loppu on iankaikkinen elämä. Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme”.

Jeesus sen tekee! Rukoillaan, että hän pitää meistä rakkaasti kiinni ja taluttaa tahtoonsa!

Tänä aamuna, 2.11.2009, ilolla Mummi