perjantai 27. marraskuuta 2009

Viisautta Isältä

Herään kello neljä. Kostea hämärä tulee vastaani ulko-ovella. Mittarissa on 5,6 astetta lämmintä! Jouluun on 27 päivää. Joulu on ihmeellinen sana. Se tuo mieleen monenlaisia muistoja. Se on varmaan merkityksellisin päivä vuodessa. Meille kristityille se on Jeesuksen syntymäpäivä. Tuota juhlaa varten me haluamme valmistaa kotimme. Jos suku kokoontuu yhteen, on varattava riittävästi ruokaa. Muistamista ja touhua on monenlaista. Siinä moni väsyy niin, ettei jaksa enää joulusta iloita. Rukoillaan nyt, että Taivaallinen Isämme antaisi meille viisautta jouluvalmisteluihin. Hän voi valmistaa sydämemmekin joulunviettoon.

Rakas Jumala, Sinä olet sydämemme valo. Tule siunaamaan meidän jouluvalmistelumme rakkautesi lämmöllä. Anna viisautta keskittyä olennaiseen. Anna meille aikaa olla syntymäpäivän Sankarin lähellä. Hän ohjaa valmistelujamme sydämen rauhasta käsin. Anna meille aikaa levätä. Sinä näet, rakas Taivaallinen Isä, meidän odotuksemme. Sinä näet pelkomme ja ahdistuksemme, jotka liittyvät jouluun. Anna meille tänä vuonna sydämen joulu, Vapahtajan siunaama joulu, ilman mitään ennakkoasenteita. Anna, Isä, joulu, joka on tässä ja nyt. Joulu, joka ELETÄÄN armon Herran läsnäolossa niiden ihmisten kanssa, jotka joulunaikaan kohtaamme. Anna meille Sinun rakkautesi valaisema Joulu! Kiitos, että sen teet!

”Yö synkkä peitti silmäni, vaan tulit Jeesukseni. Kirkastit yöni päiväksi ja nousit valokseni. Oi aurinkoni, iloni, lämmitä jälleen mieleni armosi säteilyllä. Siis, Vapahtaja, rukoilen, et sitä koskaan kiellä: Nyt ota sydän syntinen ja asu aina siellä sen ainoana Herrana, sen ilona ia riemuna ja täynnä lohdutusta. Vaan kuinka suuren vieraani ottaisin oikein vastaan, kun sydämeni, lahjani on multaa ainoastaan? Oi herra maan ja taivasten, käyt itse luokse syntisten, armosi meille annat”.
Virsi 25: 3,6,7

Tänä aamuna, 27.11.2009, ilolla Mummi