torstai 19. marraskuuta 2009

Jeesus, parhain ystäväni

Talvi ei jaksa vielä tulla! Kostea hämärä peittää maiseman kello kuusi. Lämpöasteita on 2,3. Hyvä näin, tulee vähemmän kaatumisia, kun ei ole lunta ja jäätä. Toivotaan kuitenkin valkeata joulua! Meille vanhoille ihmisille yhteys Jumalaan on elämän suola. Rukoilen sitä, että jokainen, jolta voimat ehtyvät, pitää joka päivä huolen siitä, että Jumala on hänen voimansa. Rukoilen, että Jeesus on meidän ystävämme ja auttajamme. Hän on luonamme kaikissa hetkissämme, Hän armahtaa, Hän lohduttaa, Hän rakastaa ja koskettaa Pyhän Hengen parantavalla voimalla, kun viemme kipumme Hänelle. Jeesus, joka on ihmisen kaikki tuskat kantanut, voi kärsivää auttaa! Annetaan kaikki asiamme Jumalalle joka aamu, niin nuoret kuin vanhat, niin saamme elää turvassa koko päivän.

Vankeudessa ollessaan Paavali kehottaa filippiläisiä pysymään aina Jumalan yhteydessä. Kirjaan tähän hänen kehotuksiaan neljännestä luvusta: ”Rakkaat ja kaivatut veljeni, te minun iloni ja kunniaseppeleeni, pysykää siis horjumatta Herran yhteydessä, rakkaat ystävät! Iloitkaa aina Herrassa! Sanon vielä kerran: Iloitkaa! Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on lähellä. Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa. Minun Jumalani on Kristuksen Jeesuksen tähden antava teille taivaallisen kunniansa rikkaudesta kaiken, mitä tarvitsette. Jumalan, meidän Isämme, on kunnia aina ja ikuisesti. Amen”.

”Jeesus parhain ystäväni, löytäisinkö vertaista? Auta, etten eläissäni koskaan hylkää sinua. Minut ken saa riistetyksi kädestäsi rakkaasta, kun on meillä tahto yksi nyt ja kerran taivaassa? Hän on kuollut puolestani, minut ken voi kadottaa? Ylösnoussut puoltajani minut vanhurskauttaa. Ken nyt syyttää uskaltaisi valittua Kristuksen, tuomita ken hänet saisi joukkoon kadotettujen? Eivät mitkään voimat maiset, eivät henkivallatkaan, nykyiset, ei tulevaiset, elämä, ei kuolokaan erottaa voi Jumalasta, hänen rakkaudestaan, Kristuksessa on se vasta julki tullut maailmaan.” Virsi 273

Tänä aamuna, 19.11.2009, ilolla Mummi